Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts Бакалавър по изкуства по религия, философия и етика
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Бакалавър по изкуства по религия, философия и етика

Hong Kong, Хонг Конг

4 Years

Английски език

Редовно обучение

31 May 2023

01 Sep 2023

HKD 42 100 / per year *

На територията на колежа

* за местни студенти и HK,000 $ 140 за неместни студенти

Представление

Програмата предоставя отлична възможност за систематично и критично изучаване на основните световни религии, философски традиции и етични училища на мисълта. Студентите ще развият способност за съпоставяне на религиозни идеи и ценности, както и философска и етична мисъл както с личния стремеж към смисъл в живота, така и с отражението на съвременните социално-културни въпроси, като живот и смърт, равенство между половете и социална справедливост. Те могат да разберат повече за самата човешка личност и човешката култура чрез сравнително и интердисциплинарно проучване на различни религиозни и философски традиции, показвайки огромния спектър на човешкия отговор на различни житейски проблеми, като живот и смърт, смисъл на живота, социална справедливост от древни времена към съвременния свят.

Уникални черти

Първа програма за RPE в Азия за света

Програмата, специализирана в три различни, но тясно свързани дисциплини религия, философия и етика, е първата по рода си не само в Хонконг, но и в Азия. RPE е мултидисциплинарна програма и всъщност една от процъфтяващите програми в международната тенденция през последните десетилетия. Примерите включват програма RPE в King's College London и университета в Нотингам във Великобритания.

Четири области на изследване

През втората година се провеждат основни курсове, обхващащи ключови области на религията, философията и етиката. Започвайки от трета до четвърта година, студентите могат да избират основни факултативи сред четирите учебни области, а именно: Философски изследвания, Християнски изследвания и сравнителна религия, Интердисциплинарно изследване на религията, както и Етика и общество. Множеството фокуси на програмата ще могат да се справят с разнообразните интереси на студентите. Студентите могат да избират да обявят или не концентрация в една от четирите области на изследване в края на втората си година на обучение.

Критично мислене

Ние наблягаме на възпитанието на способностите на учениците в критическото мислене, обосноваването на аргументите и оценката на твърденията, които спомагат за засилване на техните умения за разсъждение и анализ. Това са преносими умения, които са от съществено значение за много професии.

Анализ на стойността

Наблягаме на анализа на основните морални ценности, социални ценности, политически ценности и културни ценности в актуални проблеми, които са разнообразни, сложни и често противоречат една на друга.

Превъзходство в общото образование

Нашата програма предоставя канал за постигане на висшите цели на общообразованието, а именно: (а) култивиране на способността да се анализират сложни човешки проблеми с интелектуална строгост и (б) култивиране на практическа мъдрост за морални разсъждения и безпристрастен анализ на стойността.

Giammarco Boscaro / Unsplash

127096_photo-1505664194779-8beaceb93744.jpg

Стипендии

За да насърчава и възнаграждава REL Основни студенти, които са работили усилено и са се отличили в обучението си, нашата катедра предлага редица стипендии на студентите според техния GPA през тази учебна година:

  • Стипендии за катедра „Религия и философия“ за големи студенти.
  • Мемориална стипендия на Лука Ин.
  • Стипендия на д-р Стивън Чан за християнска духовност.

Програма за отвъдморски обмен

Студентите имат възможност да учат в чужбина в партньорски институции, като се присъединят към програмата за отвъдморски обмен на университета.

Лятна размяна и учебен тур

Учебната обиколка на Dunhuang-Xinjiang е специална съвместна програма, организирана съвместно от катедрата по религия и философия, HKBU и училището за история и култура, университета в Ланджоу. Десетдневната обиколка предлага уникална възможност, чрез която студентите научават и изживяват различни религиозни и вътрешнокултурни традиции.

The European Study Tour, който има за цел да предостави отличен начин на студентите да получат информация от първа ръка за религиозни въпроси и да се насладят на уникален опит в обучението, разширявайки хоризонтите си за разбиране на западноевропейските страни и обогатявайки знанията си за различните исторически периоди на християнството.

Освен горните летни обиколки, ние организираме и кратки пътувания извън Хонконг през семестърите, като Гуанджоу и Макао, за да изследваме различни религиозни дейности в съседния регион.

Програма за летен стаж

Катедрата организира лятна стажантска програма за нашите студенти от 2002 г., за да работят в НПО (неправителствени организации), социални предприятия, офиси на законодателни съветници и институции от публичния и частния сектор. Студентите могат да разширят експозицията си чрез работа, да свържат реалния живот с обучението си, да придобият ценен работен опит и да могат да идентифицират кариерния си път след завършването.

Кариерни перспективи

Завършилите могат да изберат кариера не само в преподаването на етика и религиознание (след получаване на PGDE / DipEd от квалифицирана висша институция), но и в сферата на културата, издателския бизнес, свързаните с религията агенции за социални услуги, администрацията на държавната служба и бизнеса сектор.

Среда на инструктаж

Средството за официално преподаване в класната стая е английски, с изключение на курсовете, на които е предоставено освобождаване.

Стипендии и финансиране

Кариерни възможности

За училището

Въпроси