Hong Kong Baptist University School of Communication

Hong Kong Baptist University School of Communication

Hong Kong Baptist University School of Communication

Представление

За училището за комуникация

Училището по комуникация на Хонг Конг баптисткия университет е основано през 1968 г. Тя предоставя широка гама от програми за комуникация, достъпни в Хонконг на бакалавърски и следдипломни нива.

В рамките на четиригодишната програма за бакалавърската програма по комуникации (Honors), училището предлага три избора на големи и няколко концентрации в специализирани области. Те включват:

 • Филм: предлага две концентрации в анимацията и медиите, филмите и телевизията.
 • Журналистика: предлага три конценрации в китайската журналистика, данни и медийна комуникация и международната журналистика.
 • Връзки с обществеността и реклама: предлага три концентрации в рекламата и маркетинга, организационната комуникация и връзките с обществеността.

Училището също така провежда самофинансирани програми за висше образование и по-високи дипломни програми. На следдипломното ниво наборът от опции включва преподаваните магистърски програми по комуникации, филми, телевизии и цифрови медии, продуциране за филми, телевизия и нови медии, международни журналистически изследвания, медия мениджмънт. Има и изследователски програми за следдипломна квалификация (MPhil и Ph.D).

Училището е създало редица научноизследователски институти и центрове за стимулиране на високи постижения в редица фокус области и за култивиране на интердисциплинарни изследвания.

97877_97848_AO8K5684.JPG

Разположена в целева сграда, училището има ефективно разпределение на ресурсите за обучение, както и достъп до най-новото оборудване. Лабораторията за медийни изследвания на AI и VR

Училището поддържа тесни връзки с медиите и творческите индустрии в Хонг Конг. Като се има предвид дългата история и влияние, не е изненадващо, че много от най-висшите позиции в тези индустрии са заети от своите възпитаници с изключителни постижения. Тези взаимоотношения не само утвърждават силната си репутация на училището, но също така предлагат възможности за създаване на мрежи за възпитаници и действат като извор на знания за настоящите студенти.

Форумът за споделяне на албуми, с участието на отличени филмови режисьори, сценаристи и творчески директори, завършили школата, първите филмови награди на университета, церемонията по победителите в наградите Pulitzer и различни майсторски класове и научни семинари са примери за организирани от училището събития връзките с академичните среди и отраслите, в които студентите ще работят в бъдеще.

97876_97849_DSC_0302bufaaward.JPG

Визия и мисия

В унисон с философията на университета "Обща личностна култура", мисията на училището за комуникация е да осигури иновативен подход към своята област и да изгради единство, лидерство и растеж, за да служи най-добре на своите студенти и общността. В тази епоха на информация и комуникация една силна програма в комуникацията означава институция със съвременно значение. Студентът, живеещ в 21-ви век, трябва да разбира размерите на комуникацията, осъзнаването на комуникационния процес и добре развитите умения като комуникатор. Подобна програма освен това култивира критичния ум и стимулира творческия дух. Ангажиран да постига върхови постижения в преподаването, научните изследвания и услугите, факултетът се опитва да превърне Училището в място за непрекъснато интелектуално просветление и професионално развитие.

97879_97850_AO8K5497.JPG

В съответствие с предаността на Хонг Конг Университет за образователни усилия от най-високо качество, училището за комуникация има следните цели:

Декларация за визията

Ние се стремим да бъдем комуникационната школа по избор в Азия, уважавана за високи постижения в адаптивността, творчеството, иновациите и етичната практика, за обучение на бъдещи лидери и професионалисти в комуникацията, за създаване на полезни познания за комуникацията и за служене на обществото чрез комуникация.

97875_97851_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Мисия

Ние се стремим да изпълним нашата визия чрез обучение на хора, новаторски изследвания и активни услуги за Хонг Конг, по-голям Китай и глобалната общност.

"Истината е добродетел" е нашето мото. Считаме, че тази истина трябва да бъде постигната чрез свободно, отговорно, ефективно и балансирано предаване на точни факти, разнообразни възгледи и творчески произведения. За непрекъснато приближаване и поддържане на истината ние се стремим:

 • Да се ​​насърчават изключителни и социално отговорни лидери на общността, практикуващи и учени чрез качествено преподаване и учене
 • Да усъвършенства знанията в различни сфери на комуникация чрез школа, творческа и професионална продукция
 • Да се ​​предвидят и обслужват променящите се нужди на местните, регионалните и глобалните общности

Това училище предлага бакалавърска програма, а именно програма "Бакалавър по комуникация" (Honors).

97878_97852_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

Местоположения

Местоположения
 • Hong Kong

  5 Hereford Road, Kowloon Tong, , Hong Kong

  • facebook
  • instagram

Въпроси