Hong Kong Polytechnic University

Hong Kong Polytechnic University

Hong Kong Polytechnic University

Представление

С 80-годишна горда традиция PolyU е изследователски университет от световна класа, класиран сред 100-те най-добри институции в света.

Hong Kong Polytechnic University (PolyU) е дом за обучение на мислители, комуникатори и откриватели в предоставянето на положително въздействие. Ние се ангажираме да обучаваме утрешните лидери днес, чрез професионално ориентирано образование, което осигурява на завършилите ненадминати стажове, за да процъфтяват в бизнеса и индустрията.

Ние се стремим към интердисциплинарни изследвания и въздействащи иновации за открития за решаване на предизвикателствата в реалния свят. Нашите изследователи разработват пробивни идеи, насърчават устойчивостта, вдигат икономически резултати и подобряват живота на общностите в полза на Хонконг, нацията и света.

Нашият девиз

Да се учим и да кандидатстваме в полза на човечеството

Горното произлиза от китайския девиз, цитиран от великата китайска класика Yijing (Book of Change) и два древни трактата, единият от династията Хан, а другият от времето преди Цин.

Оригиналният китайски текст може да се перифразира по следния начин: „Научете всяка истина и използвайте наученото знание за изпълнение на всяка задача“ и „да се научите; да служите“.

Нашата визия

Бъдете водещ университет, който напредва и предава знания и осигурява най-доброто цялостно образование в полза на Хонконг, нацията и света.

Нашата мисия

Да се занимава с въздействащи изследвания, които са в полза на света

Да възпитава критични мислители, ефективни комуникатори, иновативни решаващи проблеми и социално отговорни граждани в световен мащаб.

Да насърчава университетска общност, в която всички членове могат да превъзхождат своите стремежи със силно чувство за принадлежност и гордост.

Международна общност

Насладете се на международна, обогатяваща и приобщаваща атмосфера на кампуса. Чрез нашата обширна глобална мрежа ще имате достъп до международни академични обмени и ще подобрите разбирането и оценката на културното многообразие и по-широките социални проблеми. Всички студенти се насърчават да участват в програми за студентска мобилност извън Хонконг.

Международен факултет

PolyU насърчава интернационализацията между преподаватели и служители. Ние активно търсим разнообразие в преподавателския състав чрез проактивно набиране и задържане.

Нашите преподаватели и служители участват в много мултикултурни дейности в кампуса и активно подобряват нашите глобални връзки чрез изследвания, образование и трансфер на знания.

Глобални перспективи в академичните програми

PolyU възпитава студентите да работят уверено в международна работна среда и да правят положителен принос като глобални граждани.

Ние вливаме световна перспектива във всички наши програми и предоставяме на учениците много възможности за повишаване на глобалната информираност и ангажираност. Студентите могат да вземат кредитни предмети извън Хонконг.

Чрез програмите за обмен, стаж и обучение за обслужване, нашите студенти се излагат на световната сцена.

Международно сътрудничество и партньорства

Класиран сред първите 100 университета в световен мащаб, PolyU вече е световен лидер в много области. Чрез мобилизиране на нашите активи и таланти, ангажиране на международни съюзи като Университетска мрежа за социална отговорност (USRN) и Университетски алианс на Пътя на коприната (UASR), сътрудничества и индустриални партньорства и създаване на стратегически платформи, ние помагаме да се проправи път за по-тесни глобални връзки.

PolyU насърчава интердисциплинарни изследвания, особено в нововъзникващи области като изкуствен интелект и роботика, допринасяйки за динамични иновации при решаването на глобални и / или социални предизвикателства.

Създайте бъдещето, което си представяте

Нашият модел за професионално образование възприема уникален подход за учене чрез преживяване, който включва възможности за стаж, обучение и услуги за обмен в чужбина. Разполагаме с голямо разнообразие от местни и международни програми за лидерство и развитие за един наистина трансформиращ се образователен опит - оборудване на учениците с правилните умения да бъдат социално отговорни глобални лидери на утрешния ден.

Местоположения

Местоположения
  • Hung Hom

    Yuk Choi Road,11, , Hung Hom

    Въпроси