Instituto Politécnico de Viseu

Instituto Politécnico de Viseu

Instituto Politécnico de Viseu

Представление

Създаването на Политехническия институт във Визеу, на 26 декември 1979 г., чрез правителствения закон №513-T / 7, е ясно очертано от по-широката философия, подкрепяща успешното прилагане на политехническото висше образование у нас. Разширяването на висшето образование на цялата територия, в логиката на борбата с концентрацията в основните крайбрежни градове, и иновациите, станали възможни чрез по-близък контакт между обучаващите институции и околната общност, изглежда са били два от факторите, които са ускорили създаването на политехническо висше образование в Португалия и по-специално в региона на Визеу.

От всички общи цели на Политехническия институт във Визеу трябва да подчертаем сътрудничеството със заобикалящата общност, на взаимна основа, насочено към насърчаване на информираността за регионалните проблеми и прилагането на правилни решения. Освен това има и други цели, които трябва да бъдат взети предвид: техническо, хуманистично и лично обучение на своите ученици, за да могат да допринесат за развитието на португалското общество; развитие на изследователски дейности, като се имат предвид нуждите на околния контекст; и културен обмен и сътрудничество с други държавни / частни институции на национално и международно ниво.

През последните две десетилетия Политехническият институт на Визе непрекъснато се разраства и вече включва 6 звена: 5 висши училища - Училището за образование, Технологичното училище, Аграрното училище, Училището по технологии и мениджмънт (в град Lamego), Здравното училище; и социалните услуги. В момента тази институция има над 7000 ученици и 400 учители.

Понастоящем предлага висше обучение в много области, като обучение на учители, медийни изследвания, културология, социални услуги, спорт, мултимедия, инженерство (в много области), управление, маркетинг, туризъм, аграрни науки и медицински сестри.

Местоположения

 • Viseu

  Av. Cor. José Maria Vale de Andrade,s/n,Campus Politécnico, 3504-510, Viseu

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси