Keystone logo
© Domus Academy
ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

Представление

Училище

ISAD има за цел да предложи висококачествено професионално образование в областта на архитектурата и дизайна. След повече от 30 години опит Институтът участва в постоянна еволюция и променящ се процес, който му позволява да актуализира дали адресът на дидактиката или учителите, които в момента са млади професионалисти, активно ангажирани в професията на свободна професия или в Критичното или редакционното поле. Промяна, която в никакъв случай не е навредила на първоначалния дух на института, който се основава на работните групи, присъствието на учителите, социалния живот на учениците, взаимозаменяемостта на преживяванията и учителите Както и. Духът на общността, където добрата конкуренция не изключва сътрудничеството и взаимния обмен.

Милан Галерия

история

Основана през 1980 От група архитекти ISAD е 100% италианско училище с философия, чиято цел е да обменя архитектурни идеи и практики и да създава професионални дизайнери. Наскоро ISAD беше потвърдено, че е "Миланското училище за вътрешен дизайн".

1982 Първият курс на градинския дизайн и по-късно първия магистърски курс по ландшафтен дизайн. Курс, който е образувал почти всички градинари в Милано и Северна Италия.

1983 Първият двугодишен курс на "военноморска архитектура" за проектиране на ветроходни и моторни яхти, който днес се предлага като семинар на тема "дизайн на интериорни яхти".

1984 Работен семинар и краткосрочен семинар за дизайн на бижута с Иво Мисини, "Проектът The Cellini". Първият курс на "интериора на фотографията" с Лучана Мулас. ISAD е модния подиум на известни лектори на съвременния дизайн.

1992 Първият курс на "антикварен оценител", проведен от международни преподаватели в областта на древността.

1993 Най-важното събитие е "приказката" на професионалния опит на Achille Castiglioni, която е проектирала ексклузивна изложба за ISAD на сцената на миланския театър в партньорство с най-известните дизайнерски фирми, които са произвели шедьоврите си. Catiglioni забавлява обществеността с изпълнения на живо и приказки, обясняващи създаването на всеки един от неговите продукти, които са били основните елементи на сценографията.

1995 Началото на сътрудничеството на ISAD с Китай. Университетът "Тонг Джи" в Шанхай кани ISAD да проведе някои конференции по италианския дизайн и образованието на ISAD. ISAD е поканен да участва в конкурс за рестартиране на интериора на кулата "World Plaza" в Шанхай. Като победител в конкурса, ISAD, представляван от архитект Маринела Джакини, днес директор на Института, проектира и реализира всички общи и обществени площи на кулата. Работата в Китай продължава с участие в конкурсни проекти и след това в проектирането и реализацията на "Сградата на световния финансов център Mansion Building" в Пекин и на "Международната корабоплавателна сграда" в Шанхай.

архитектура

1998 В партньорство с Atelier Mendini, ISAD популяризира събития за Седмицата на дизайна в Милано в офисите на Atelier Mendini и в индустриалното пространство на централата на Прада в Оробия с Jacopo Foggini.

1999 За откриването на новия си кампус в Orobia в Милано, ISAD организира в партньорство с Atelier Mendini 3 вечери на събития на тема "Цвят е музика".

2000 По повод третото хилядолетие се провеждат семинари и лекции: Енрико Балери, Марко Ферери, Франко Раги, Алдо Цибич, Фабио Новенбер (студент по ISAD през 80-те), Федерико Бучи, Алесандро Викари, Матео Верулони, Лука Скачети , Една седмица от дизайнерската работилница с Джон Брукс, високо класиран британски дизайнер на градината.

2001 ISAD е отличен от Provincia di Milano за най-добър проект за магистърски курс "Отвъд бариерите, дизайн за хора с увреждания" в партньорство с HB Group.

2003 Вътрешен конкурс "Дизайн с мед", стартиран от Италианския меден институт. Вътрешен конкурс "Пластична рентабилност", стартиран от фирмата Макроформ. Прототипите на печелившите проекти са представени на изложба на ISAD по време на Седмицата на дизайна в Милано.

2004 Началото на партньорството с Асоциацията за ротационен дизайн: конкурс, стартиран между студентите от дизайнерските висши училища в Милано за проектирането на продукти, реализирани с технологията на ротационното проектиране.

2005 Семинар, спонсориран от Comune di Romano Banco за предложения за градско проектиране за парцела и района на общината.

2005 25-годишнина на ISAD! През цялата година се организират важни събития:

 • "Изложба на 25-то издание на ISAD" на студентските проекти;
 • "3 назначения за 25-годишнина на ISAD" лекции по дизайн:
 • Архитекти и дизайнер работи с Пиеро Лисон и Фабио Нембер, модератор Енрико Мортео
 • Фотография в архитектурата и дизайна в Италия от 80-те до днес с Габриеле Базилико и Маурицио Галимберти, модератор Алберто Мооли
 • Интериори Made in Italy - проект за интериорен дизайн в Италия от 80-те до днес с Jacopo Gardella, Piero De Martini и Matteo Vercelloni, модератор Giampiero Bosoni;
 • "1980/2005 Дизайн, Фирми, Продукти" и конфронтация на дизайнерски продукти от 80-те и 2000-те години с участието на Авет Ламинати, Алеси, Касина, Капелини, Фонтана Арте, Люцеплан, Luxottica, Rossi di Albizzate, Spazio 900, Venini. Проект за дизайн на изложението "Way SpA".
Дизайн цвят

2008 Компанията "Caffè Parigi Ltd" в Дъблин възлага на ISAD да организира работилница за интериорен дизайн, базиран на конкурс за вътрешни студенти за концептуален дизайн на "Bar Concept Bar" в доковете на град Дъблин.
Проектантите на печелившия проект са поканени в Дъблин за реализацията на проекта под надзора на местно архитектурно бюро.

2009 Известната фирма Colombo Design възлага на ISAD проектна работилница за нови продукти за дръжки и аксесоари за баня. Участниците, избрани чрез регламенти, очертават изпълнителни проекти на новите продукти. Церемонията по награждаването се провежда в Triennale di Milano и печелившите проекти са наградени с прототипи за производството на подобни обекти.

2010 Първото издание на магистърската програма "Дизайн Материали - Дизайн Текстил опит", координиран от Giorgio Correggiari. В сътрудничество с отделите "Туризъм, маркетингова територия, идентичност", "Култура", "Активита на продуктите и политиката на лабораторията" се включи магистърът по спонсорство на община Милано, отдела на Съвета "Рикера, Иновация и столица Умано" На проекта MIND (Мрежа за дизайн в Милано), който включва миланските дизайнерски училища за върхови постижения. Магистърският курс има за цел да задълбочи познаването на дизайнерските материали във всички възможни приложения в модата и дизайна като цяло. Майсторът включва и участието на важни модни и дизайнерски фирми, известни дизайнери, стилисти, журналисти, критици и социолози.

През месец април и седмицата на дизайна в Милано ISAD е поканена да участва в Salone Satellite в Salone Internazionale del Mobile, където изложбата представя прототипи от най-новите студентски проекти.

2011 ISAD се присъединява към проекта "Милано лятно училище", спонсориран от Comune di Milano, с кратките си курсове "Дизайн на магазини", "Дизайн", "Изложбен дизайн", "Фотография и архитектура", "Телевизионно проектиране", "Интериорен дизайн на яхти". : Дизайн за деца и домашни любимци Fantasy Design.

Започва магистърската работа по проектиране и инженеринг на яхти, координирани от арх. Марко Амадио. Организиране на събитието и изложба "ISAD_Lab 14_7" в чест на Giorgio Correggiari.

2012 "Дизайн Материали - Дизайн Текстилни преживявания" Майстора става "Нов технологичен стил на проектиране", акредитиран магистър 1-во ниво в сътрудничество с POLI.Design.

Интериорен дизайн Магистър и градина Дизайн Магистър стават едновременно магистърска степен 1 ​​акредитирани от EABHES (Европейска акредитация съвет на висшите училища)

2013 Основният курс по "Интериорен дизайн" става тригодишен курс и се акредитира като бакалавърска степен от EABHES (Европейски съвет по акредитация на висшите училища). ISAD разширява образователното си предложение с два важни професионални семинара за устойчива архитектура:

 • "Сграда с дърво"
 • "Изграждане на сурова земя"
Дизайнерски лога

Местоположения

 • Milan

  ISAD Design School Via Balduccio da Pisa 16 - Milano - Italia, , Milan

Въпроси