Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Представление

Висшето учебно заведение Kauno Kolegija (на литовски – Kauno Kolegija , наричано по-нататък KK) е голямо и постоянно развиващо се акредитирано държавно висше учебно заведение в Балтийския регион. Като мултидисциплинарен университет за приложни науки, той предлага широк спектър от бакалавърски учебни програми с практическа насоченост. Ние се ангажираме да обучаваме висококвалифицирани специалисти в областта на инженерството, технологиите, социалните науки, хуманитарните науки, изкуствата, медицината и здравните науки.

Стратегическите стремежи на KK включват взаимодействие на научни и образователни дейности, интегриране на изследванията в учебния процес, въвеждане на иновации, грижа за нуждите на студентите и развитие на компетентности. Отговорност, професионализъм, откритост, уважение и чувство за общност са основните ценности, които се разглеждат във всички дейности на университета. Висококачественото обучение и вниманието към нуждите на студентите, като същевременно се стремим да се превърнем във водеща институция с успешно въздействие върху социално-икономическите промени в региона и страната са основните цели на нашия университет.

Основни факти и цифри

 • Около 5500 студенти
 • Над 600 членове на академичния състав
 • Около 200 входящи студенти и над 350 изходящи студенти годишно
 • Над 250 чуждестранни партньори
 • Първи позиции в рейтингите на литовските висши учебни заведения
 • Студентите се обучават в 4 факултета, разположени в град Каунас и регионален отдел в Таураге
 • Предлагат се курсове в хибридния модел, което означава комбинация от курсове, организирани както дистанционно, така и в класни стаи
 • Възможности за получаване на двойна степен чрез международната схема за мобилност

Нашата институция днес

Днес KK е една от най-големите институции за професионално висше образование в Литва, с общност от около 5 500 студенти, около 1 000 служители и над 30 000 висшисти, които успешно са установили своята кариера в литовски и чуждестранни компании. Университетът предоставя първия цикъл на обучение, водещ до професионална бакалавърска степен. Има четири факултета и един регионален отдел.

Средната възраст на студентите е 22-23 години. Обучението на почти две трети от бъдещите професионалисти се покрива от държавата, докато останалите студенти плащат такси за обучение. Над 1.600 студенти завършват университета всяка година.

Местоположения

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Въпроси