Keystone logo
Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Представление

Kühne Logistics University – Wissenschaftliche Hochschule für Logistik und Unternehmensführung ( KLU ) – е частен университет, разположен в HafenCity в Хамбург. KLU е един от малкото частни университети в Германия, които имат право да предоставят собствени докторанти.

Основните изследователски области на независимия, държавно сертифициран университет са устойчивост, цифрова трансформация и създаване на стойност в областта на транспорта, глобалната логистика и управлението на веригата за доставки. 2020 KLU празнува своята 10-та годишнина под мотото „10 години наградено преподаване и научни изследвания“.

Класацията за 2019 г. на Wirtschaftswoche идентифицира KLU като един от най-силните изследователски университети в областта на бизнес администрацията в Германия, Австрия и Швейцария. От 200 конкуриращи се университета, KLU достига първите 20 в общото класиране и заема второ място сред всички частни университети. По отношение на изследователската продукция на професор, факултетът на KLU е класиран на 7-мо място в общото класиране и на номер 1 от всички частни университети. В последната класация на CHE University KLU получи най-високите оценки по всички основни критерии. Научете повече за резултатите от нашето класиране тук.

С една бакалавърска и три магистърски програми, структурирана докторска програма и MBA на непълно работно време, KLU предлага на своите 400 редовни студенти високо ниво на специализация и отлични условия за обучение. KLU разполага с международен екип от 24 преподаватели, които преподават на английски език. В отворени, специално създадени серии от семинари за мениджмънт, специалистите от индустрията и мениджърите се възползват еднакво от прилагането на академичните открития към практически въпроси.

Приемане

По-долу намирате 6-те стъпки, които ви водят до студент в KLU .

 1. Кандидатствате онлайн.
 2. Получавате своя входен комплект.
 3. Връщате подписания си договор за обучение.
 4. Получавате приветствен имейл от Студентските услуги, включително връзката към нашия студентски интранет.
 5. Следвате ръководството за записване в студентския интранет и изпращате необходимите документи до Студентските услуги.
 6. Започвате от KLU . В кампуса ще получите вашата студентска лична карта и удостоверения за записване.

Добре дошли на борда! Очакваме с нетърпение да се запознаем с вас.

Визови изисквания

Като международен студент ще трябва да получите виза и разрешение за пребиваване за периода на вашето обучение в Германия. Всички нови жители на Хамбург трябва да се регистрират в рамките на една седмица след преместването - няма значение дали сте международен или немски студент.

Кандидатстването за разрешение за пребиваване отнема доста време и подготовка. За да улесните планирането си и да се ориентирате, моля, вижте по-долу нашия преглед на това какво трябва да направите, ако влезете в страната с цел проучване. Не всички стъпки се отнасят за всички, но зависят от вашата националност, наред с други.

Подробната информация по-долу ще ви помогне в процеса на кандидатстване за виза, регистрация и кандидатстване за разрешение за пребиваване в Хамбург.

Преглед на визовия процес

Моля, обърнете внимание на кандидати извън ЕС: Процесът на издаване на виза отнема до два месеца, считано от датата на приемане до KLU . Моля, имайте предвид, че има много други организационни въпроси, с които трябва да се справите, когато планирате обучението си в чужбина. Препоръчваме на кандидати извън ЕС да кандидатстват на KLU пет месеца преди началото на обучението и да кандидатстват за виза веднага след като са получили одобрение до KLU .

стъпкиКаквоКога
1Кандидатствайте за кандидат-студентска виза/студентска виза във вашата страна, ако има такава.Веднага след получаване на приемане от KLU
2Регистрирайте се в Хамбург (всички студенти/резиденти, независимо от вашата националност)Начало на вашето обучение
3Кандидатствайте за разрешение за пребиваване, ако има такова.Макс. 90 дни след като сте пристигнали в Германия
4Удължете разрешението си за пребиваване до края на обучението си, ако има такова.По време на обучението си в KLU
5В случай, че се местите в Хамбург или Германия: винаги регистрирайте новия си адрес (всички студенти/жители, независимо от вашата националност)По време на обучението си в KLU

Подробности за визата

Като цяло кандидатите за университетско обучение трябва да кандидатстват за студентска виза, за да влязат в Германия и да учат в Германия.

Това не важи за:

 • Граждани на ЕС,
 • Граждани на други европейски държави (Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария),
 • Граждани на Андора, Австралия, Бразилия, Канада, Ел Салвадор, Хондурас, Израел, Япония, Монако, Нова Зеландия, Сан Марино, Република Южна Корея и Съединените американски щати могат да кандидатстват за разрешение за пребиваване („Aufenthaltstitel“) след пристигайки в Германия.

Гражданите на страните, споменати по-горе, не се нуждаят от виза за влизане в Германия. Кандидатите от всички други страни се нуждаят от виза за влизане в Германия и обучение в Германия. Туристическата виза не дава право на притежателя й да се регистрира като студент. Заявленията за визи трябва да бъдат подадени достатъчно предварително в местното германско посолство или германско консулство.

Има два вида приложими визи:

 • Кандидат-студентска виза,
 • Студентска виза.

Трябва да се представят следните документи:

 • Кандидатстване за виза,
 • Валиден паспорт,
 • 1 биометрична снимка с паспортен размер,
 • KLU писмо за приемане,
 • Доказателство за достатъчно финансиране (банково извлечение напр.),
 • Доказателство за здравна застраховка, валидна в Германия.

За подробности относно визите, моля, свържете се с германското посолство или консулство във вашата страна.

Регистрация & Co.

След като пристигнете в Хамбург, ще трябва да се регистрирате във всеки сервизен център в Хамбург или в центъра за посрещане на Хамбург (HWC). Няма значение дали сте международен или немски студент – всички нови жители на Хамбург трябва да се регистрират в рамките на една седмица след преместването в нов апартамент или стая.

KLU студентите намират цялата необходима информация и формуляри в интранета на студентите чрез KLU .

Разрешение за пребиваване

За да им бъде разрешено продължително пребиваване в Германия, гражданите на държави извън ЕС трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване веднага след мигрирането си в Германия. Важно е винаги да имате валидно разрешение за пребиваване по време на престоя си в Германия. По правило това разрешение може да бъде удължено, докато целта ви на престой е все още валидна.

Германската служба за академичен обмен (DAAD) предоставя подробна информация относно разрешенията за пребиваване.

KLU студентите намират цялата необходима информация и формуляри в интранета на студентите чрез KLU .

Класации

Местоположения

 • Hamburg

  Kühne Logistics University - KLU Grosser Grasbrook 17

Chat with students

Въпроси