Keystone logo
Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Представление

Kodolanyi Janos University (KJU) е държавно акредитиран университет с нестопанска цел, академични програми в областта на туризма и хотелиерството, бизнес мениджмънта, масовите медии и комуникацията, социалните науки, историята, културата и езикознанието. Освен академичните програми, KJU предлага и широка гама от курсове за средно образование, магистърски програми за обучители и стажанти, както и международни семестри, летни курсове, учебни пътувания и стажантски програми.

В Унгария KJU е пионер в развитието на електронно обучение на всички нива в съответствие със стандартите на ЕС, подкрепено със специализирани приложни изследвания. Всички програми се възползват от професионалните знания на квалифицирани преподаватели и професионални обучители, както и на гост -лектори от индустрията и международни партньори.

Нашата мисия е да допринесем за усилията за укрепване на европейската конкурентна система за висше образование и международната интеграция на унгарското висше образование. Като лидер сред висшите учебни заведения с нестопанска цел, целта на KJU е да бъде център за върхови постижения в образованието, иновациите и научните изследвания.

Защо KJU?

Причини да получите избраната степен в KJU

KJU предлага уникални възможности за предприемаческа дейност на студентите да започнат самостоятелна кариера.

 1. Насладете се на превъзходството на степента: Можете да развиете професионални умения за бизнес услугите на 21-ви век.
 2. Вземете субсидия за международна мобилност: Можете да изберете да учите или да стажувате за един семестър в друга европейска държава
 3. Сътрудничество с професионалисти: С нашето съдействие можете да развиете своята професионална мрежа
 4. Вземете курс, обучение и работа: В сътрудничество с унгарски компании можем да ви предложим трудов опит, включително работа на непълно работно време

Моделът KJU е първокласна оферта

Той е силно интернационализиран

 • защото е в съответствие с модела на Компанията на ООН GLRI 50+20 глобално отговорно лидерство, препоръчан от агенциите за акредитация на EFMD WBSCSB в Европа и САЩ.

Той е силно професионализиран

 • защото съчетава най -новата база знания за бизнес администрация и управление с подход към науката за услугите.

Той има висок акцент върху качеството

 • тъй като отговаря на европейските ENQA, ASIANAPQN и американските норми за акредитация на CHEA са спечелили няколко престижни национални и международни награди за качество.

Статистика

 • Брой студенти: 3000
 • Брой партньори по света: 170
 • Издадени дипломи за висше образование: 33000
 • Процент на заетост в рамките на 6 месеца след дипломирането: 90%

  Приемане

  Всички международни кандидати, които отговарят на критериите за прием, определени от разпоредбите на KJU, се допускат до сложната програма, съставена от предбакалавърски или предмагистърски семестър (PREP) и избрания бакалавърски или магистърски курс. Студентите, които завършат успешно PREP семестъра, автоматично ще спечелят място в избрания бакалавърски или магистърски курс в KJU при условие, че са постигнали успеха до края на PREP семестъра. Академичните кредити (ECTS) ще бъдат признати и прехвърлени към избраното бакалавърско или магистърско обучение, което означава, че вече можете да натрупате половината от задължителните 30 ECTS за академичен семестър от избрания от вас курс.

  Критерии за приемане

  Бакалавърско обучение:

  • завършено средно образование, което дава право на кандидатите да следват бакалавърска степен в родната си страна (диплома за средно образование)
  • Добро владеене на английски език (минимален IELTS 5.0 или еквивалент)

  Магистърски проучвания:

  • завършени бакалавърски обучения от 6 или повече семестъра (бакалавърска степен с отличие)*
  • Добро владеене на английски език (минимален IELTS 5.5 или еквивалент)

  В случай на магистърска степен по управление на туризма и магистърска степен по развитие на предприятията се приема само бакалавърска степен, получена в същата област на обучение (напр. туризъм, ресторантьорство, икономика, търговия, финанси и т.н.)

  Визови изисквания

  Кандидатите, идващи от страна, която има визови задължения съгласно достиженията на правото от Шенген, трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване с цел обучение, както и за виза за разрешение за пребиваване (D-виза).

  С виза за разрешение за пребиваване (D-виза) можете да влезете в Унгария само веднъж и ви е позволено да останете с този документ в Унгария само за 30 дни.

  Заявление за разрешение за пребиваване във вашата страна

  Трябва да подадете пакета за кандидатстване за разрешение за пребиваване в унгарското консулство, което работи във вашата или най-близката страна. Като се свържете с консулството, можете да поискате допълнителна информация или ще бъдете напътствани от наш представител във вашата страна.

  Визовият пакет за разрешение за пребиваване трябва да съдържа следните документи:

  • Попълнен и подписан формуляр за кандидатстване за разрешение за пребиваване;
  • заплащане на визовата такса;
  • Валиден паспорт (чиято валидност трябва да надвишава тази на исканата виза с поне 3 месеца);
  • 1 цветна снимка с паспортен размер (не по-стара от 6 месеца);
  • подкрепящи документи за посещение на училище (Писмо за приемане, издадено от KJU);
  • Подкрепящи документи за настаняване (Потвърждение за настаняване, издадено от KJU);
  • Документи, удостоверяващи издръжката в Унгария (нотариално заверено извлечение от банкова сметка; и/или декларация на родителите за спонсорството им на престоя в Унгария. Банкови заеми за спонсорство не се приемат!);
  • Здравно осигуряване или равни финансови средства;

  Стипендии и финансиране

  Всички студенти, записани в KJU с активен статут, отговарят на условията за стипендия за мобилност Erasmus+ за обучение и/или стаж в чужбина.

  Допълнителни детайли:

  Еразъм+ офис:
  1139 Будапеща, ул. Frangepán 50-56
  Стая: 007

  Координатори на Еразъм+:
  Анамария Баюш (мобилност за обучение)
  Сара Шакони (мобилност за стаж)

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Budapest

   1139 Budapest, Frangepán utca 50-56, , Budapest

   • Székesfehérvár

    8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1, , Székesfehérvár

    Въпроси