Keystone logo
© The University of Milan La Statale
University of Milan

University of Milan

University of Milan

Представление

Университетът в Милано, известен още като "La Statale", е стогодишен мултидисциплинарен държавен университет с няколко кампуса в самото сърце на Милано - италианската столица на иновациите, културата и дизайна. La Statale, най-големият университет в регион Ломбардия, един от най-богатите и напреднали райони в Европа, е много добре класиран както на национално, така и на международно ниво, благодарение на високото качество на преподаването и академичните изследвания. Със своите 8 факултета и 2 училища (Хуманитарни науки, Училище за физически упражнения и спортни науки, Фармация, Медицина, Ветеринарна медицина, Право, Политически, икономически и социални науки, Селскостопански и хранителни науки, Наука и технологии, Училище за езиково посредничество и междукултурна комуникация) La Statale предлага 157 специалности на бакалавърско и магистърско ниво, 36 докторски програми, 65 училища за следдипломна квалификация и няколко професионални магистърски програми, летни и зимни училища.

Присъединявайки се към нас, вие ще се докоснете до истинска международна, предизвикателна и модерна академична среда! La Statale всъщност е единственият италиански член на LERU - престижна мрежа, която събира само по покана 25 европейски университета с интензивни научни изследвания. Той е и горд член на алианса 4EU+, който има за цел да развие интегрирана европейска университетска система. В близко бъдеще нашите научни факултети ще бъдат преместени в кампуса MIND (Milano Innovation District) - амбициозен проект, който има за цел да предложи на студентите от цял свят най-модерните, привлекателни и функционални инфраструктури, съоръжения и лаборатории в тясна връзка с лабораториите на The Human Technopole.

Ще учите в модерен градски кампус в силно стимулирана от иновациите екосистема. Международните студенти са добре дошли в нашия университет. Предлагаме повече от 40 програми с преподаване на английски език на всички нива (бакалавърски, магистърски и докторски), повече от 20 програми за двойна диплома, безплатни курсове по италиански език и култура, специална финансова помощ и фиксирани изгодни такси за обучение. Присъединете се към нас и станете част от нашето вълнуващо бъдеще!

Очакваме с нетърпение да ви видим в Милано.

организация

Хората, съветите и документите за планиране, участващи в академичното управление: от ректора до борда на директорите. Ръководните и административните служби, библиотеките, департаментите, факултетите и училищата, културните центрове и институти и университетските стопанства.

  • Управление и стратегия
  • Офиси и съоръжения

Осигуряване на качеството

Процесите, хората и инструментите осигуряват качество на преподаването, научните изследвания и третата мисия - календара на събитията за обучение.

изследване

Университетът в Милано е водещ италиански университет по отношение на инвестициите в научноизследователска инфраструктура и човешки капитал: два основни елемента за справяне със сложните предизвикателства на знанието в бързо променящия се социален и индустриален контекст.

Като обществена институция, която се занимава с развитието и напредъка на знанието, университетът винаги е бил ангажиран с изследователски проекти, които влияят върху качеството на живот на гражданите. Научните изследвания в Миланския университет се провеждат предимно във факултетите и многобройните специализирани структури, което благоприятства създаването и развитието на мрежи за сътрудничество на местно, национално и международно равнище.

Научната дейност включва цялата академична общност - от професорите, изследователите, докторантите, стипендиантите и сътрудниците до студентите - в идеалното търсене на нови идеи.

Трета мисия

В допълнение към двете си основни функции - научни изследвания и образование - университетът се занимава с дейности по третата мисия, насочени към разпространение на културата, и знанието и трансфер на резултатите от научните изследвания извън академичната общност, като по този начин допринася за социалния и културния растеж.

Университетът възнамерява да бъде икономически и културен двигател за местния район, да насърчава прогреса и иновациите и да насърчава диалога и взаимодействието с гражданите, икономическата система и публичните и частните институции.

В "обществото на знанието" ние ще използваме нашите мултидисциплинарни умения, за да създадем синергии и да насърчаваме сътрудничеството и обмена както вътрешно, така и външно.

Местоположения

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

  • Milan

    Milan, Италия

Въпроси