Lincoln University of Missouri

Lincoln University of Missouri

Lincoln University of Missouri

Представление

В края на Гражданската война войници и офицери от 62-ра пехотна американска пехота, разположени във Форт Макинтош, Тексас, но съставени предимно от Мисурианци, предприемат стъпки за създаване на образователна институция в Джеферсън Сити, Мисури, която те наричат Линкълн институт .

Членовете на 62-ра цветна пехота са внесли 5000 долара; това беше допълнено с приблизително 1400 долара, дадени от 65-та цветна пехота. На 14 януари 1866 г. Институтът Линкълн е официално създаден при организационен комитет. До юни същата година той се включи и комитетът се превърна в съвет на настоятелите. Ричард Бакстър Фостър, бивш първи лейтенант от 62-ра пехота, беше назначен за първи директор на Института в Линкълн. На 17 септември 1866 г. училището отваря врати за първия клас в стара рамкова сграда в Джеферсън Сити.

През 1870 г. училището започва да получава помощ от щата Мисури за обучение на учители. През 1871 г. институтът Линкълн се премества в настоящия кампус. Работата на колеж е добавена към учебната програма през 1877 г. и приемането на Закона за нормалното училище позволява на завършилите Линкълн да преподават цял живот в Мисури без допълнителни изпити. Институтът Линкълн официално се превръща в държавна институция през 1879 г. с предаването на имота на държавата. Съгласно втория акт на Морил от 1890 г. Линкълн става институция за безвъзмездна помощ, а на следващата година към учебната програма се добавят индустриални и земеделски курсове.

Местоположения

Местоположения
  • Jefferson City

    Chestnut Street,820, 65101, Jefferson City

    Въпроси