L’Université Catholique Du Congo

L’Université Catholique Du Congo

L’Université Catholique Du Congo

Представление

Католически университет Конго е католик частен университет известен със своите постижения, неговата динамика, изключително качество на предлаганото образование на своите студенти и уместността на учебната програма. Създадена през 1987 г. от Епископската конференция Заир, под името се променя от Факултета по католическа теология от Киншаса до католическите Факултетите по Киншаса (Лаутерите). По този начин институцията брои два факултета: Факултет по теология и философия. През юли 1989 г. от Постоянния комитет на епископите реши да създаде и трети вариант, който на наука и технологично развитие, позната още от 2000-2001 учебна година Факултета по икономика и развитие. Той също така реши, по време на същата сесия през юли 1989 г. до организира в рамките на Богословски факултет, Катедра по църковно право. През юни 1991 г. на Постоянния комитет на епископите реши да създаде четвърти вариант: Факултета по социални комуникации, чиито официално откриване се състоя през октомври 1993 година.

В края на юни 2007 г. Съветът на директорите, на Постоянния комитет на епископите реши да създаде една шеста факултет Факултет по право и политически науки, който отвори врати през октомври 2009 г.. След пет години от съществуването си, той ще бъде избухна в две, през октомври 2013 г. първо, във факултета по право и второ, че по политически науки.

Като се има предвид ръста на католическите факултети Киншаса, на пленарно заседание през юли 2009 г. и официално е обявена в Католическия университет в Конго (UCC), чиито наредби вече са одобрени през 2003 г. и Правилника за дейността през 2008 година.

Католически университет в Конго днес предлага диверсифициран програма от преподаватели и степен от 1-во, 2-ро и 3-ти цикъл, се характеризира с интердисциплинарност, остойностяване на общата култура и християнските ценности.

Католически университет Конго (UCC) има два кампуса, един, разположен в сърцето на град Киншаса в Limete, а другата е в западната част на града, в град Mont Ngafula. Двете кампуса, които се състоят или кампус Limete и на Мон Ngafula, се вписват в градската тъкан на град Киншаса.

Campus Mont Ngafula е в процес на изграждане, се намира в западната част на град Киншаса, в община Mont Ngafula близо енорията Св Рита, срещу City-зелен квартал. Тя се състои от три факултета, че по теология, който е ръководител катедра в Католическия университет в Конго, философия, както и че по социални комуникации. Неговата сграда е построена на три нива, във формата на кръст на Исус, че всяко крило е набор от публика. Campus Limete, която включва четири факултета, е разположен на Avenue на Университета # 2 в централната част на Конго в община Limete, в района на енорията на Сен Рафаел, само на разстояние от Pastoral център Lindonge. Факултетите организирани Limete сайт са: Canon право, икономика и развитие, право и политически науки. Това е мястото, където този сайт се основава администрация от университета, в това число и в него голямата библиотека, изследователския център на офис, аптека и много ресторанти и терасите, често посещавани от студенти.

Католически университет Конго е пряко достъпни чрез подвижния транспорт. Голямо поле позволява превозните средства, идващи Паркър придружи учениците и учителите, са почти всички сгради. Единният граждански номер е градски университет пар екселанс и осигуряване на качеството.

Официалното признаване на институцията от конгоанската държавата

Католически университет Конго е признат от Указ № 06/0106 от 12 юни 2006 г. за одобряване НЯКОИ за частни организации на висшето образование и УНИВЕРСИТЕТ подписан от президента на Демократична република Конго Жозеф Кабила в Киншаса 12 юни, 2006 ,

Mont Ngafula: Модерна кампус

Ученици от Католическия университет в Конго ценят своята модерна кампус, построена на хълма на град Mont Ngafula, която включва една сграда, която отговаря на международните стандарти, с публика, административни офиси, библиотека, компютърна зала и кафенета , Други постижения са в ход.

Изключителна треньор

Славата на престижния Католическия университет в Конго се основава на ангажимент, достъпност и използваемост на своите учители (преподаватели и асистенти), както и множеството си възможности рамки по поръчка. А UCC, ще намерите преподаватели, които ще ви насърчават и да ви тласкат към научните изследвания, за издаване на вашите мнения и кой ще ви подкрепят в моменти на съмнение или трудност.

Важни изследователски дейности

През последните години, единният граждански номер остави следа като един от най-добрите изследователски университети в ДРК. Изследвания се извършва в научни, икономически, социални, културни, на околната среда или за подобряване на качеството на живот. Включително организиране на интердисциплинарен симпозиум, лекции за всеки факултет, научни семинари и т.н.

Цената на цялостното финансиране на научни изследвания в UCC понякога достига ......... ..L'UCC дава важна и съществена място търсите в категорията на католическите университети общо предназначение.

Местоположения

  • Kinshasa

    Avenue BY-PASS, 384, , Kinshasa

    Въпроси