Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities

McMaster University Faculty of Humanities

McMaster University Faculty of Humanities

Представление

За хуманитарните науки

Кои сме ние? Хуманитарният факултет включва над 125 факултета за научни изследвания и преподаване на пълен и непълно работен ден в девет катедри. Над 3000 студенти, магистри и доктори студенти от цяла Канада и от цял свят се включват в нашите програми. Те се присъединяват към хилядите, завършили хуманитарни програми в Макмастър от създаването му през 1887 година.

Декларираната визия на институцията е добър показател за най-дълбоките й ценности и най-силни стремежи. Визията на нашия факултет е съсредоточена върху върховите постижения в научните изследвания, иновациите и преподаването. Разбира се, визиите не са нищо без постижения. Постиженията на McMaster Humanities са навсякъде: от изследователските проекти и иновативното преподаване на нашия факултет до интелектуалната и социална ангажираност на нашите студенти в McMaster и в широкия свят.

Нашата история

Факултетът по хуманитарни науки за пръв път възниква в резултат на Закона за университета Макмастър от 1976 г. Актът официално стартира модерната ера, създавайки Факултетите за бизнес, инженерство, здравни науки, хуманитарни науки, социални науки. Всички препратки към хуманитарните науки преди 1976 г. попадат в контекста на изкуствата, от 1968 до 1976 г. и като факултет за изкуства и науки от 1930 г. (когато университетът отвори врати в Хамилтън, Онтарио) до 1968 г.

Хуманитарна визия

Резюме

Либералните изкуства лежат в основата на всеки голям университет. В университета Макмастър вярваме в мисията на либералните изкуства, която се основава на силните страни на различните ни дисциплини.

Нашият факултет се ангажира да:

 • Търси високи постижения в научните изследвания, иновациите в преподаването и креативността в сценичните изкуства.
 • Насърчаване на критическото размишление и логическото мислене чрез писмено и словесно изразяване.
 • Признавайки културното многообразие на нашия университет, нация и свят.
 • Насърчаване на нашите студенти значението на отговорното и чувствително глобално гражданство чрез културно саморефлексия, етични разсъждения и историческо разбиране.
 • Познаването на стойността на езиците и новите медии, като средство за отваряне на ума ни към нови начини за комуникация и нови начини за разбиране.
 • Предприемане на нови области на изследване, включително познавателните измерения на музиката, езика и комуникацията.
 • Определяне на либерално образование по изкуствата през 21 век, което подготвя нашите студенти за основните предизвикателства на следващото поколение.
126286_test-image.jpg

зрение

Хуманитарният факултет е посветен на създаването на преподавателска и изследователска среда, която отразява най-високите стандарти на нашите дисциплини, както и предприемането на начинания в нови области на интердисциплинарно проучване и педагогика. В изкуствата ние продължаваме да се стремим към баланс между най-добрите традиции на хуманитарното образование и новите форми на знание, възникващи в рамките и в пресечните точки на дисциплините. Обучавайки се от миналото и наболели проблеми, с които се сблъскваме нашия глобален свят днес, ние насърчаваме напредъка на знанията, които правят иновативни, положителни разлики в разнообразния живот на нашите студенти.

Мисия

Мисията на Академичния съвет е да подпомага студентите от Хуманитарния факултет в реализирането на техния пълен потенциал. Академичният съветващ персонал взаимодейства със студентите в различни условия, оценявайки техните нужди и ги обучава как да се ориентират в системата на висшето образование. Работим със студенти за разработване и прилагане на индивидуални планове с цел постигане както на академични, така и на лични цели.

След като влязат във факултета, студентите се сдвояват със съветник, който ще ги подкрепя от първата година до завършването с всичките им академични нужди.

Академичните съветници предоставят подкрепа в следните области:

 • Определяне на индивидуални образователни цели.
 • Регистрация на програма и курс.
 • Тълкуване на академичните разпоредби.
 • Академични помещения за работа.
 • Проучване на други ресурси в кампуса при необходимост.

Основни нови инициативи и шлюзове

Факултетът предложи пет нови инициативи за напредък на тази вълнуваща програма в либералните изкуства. Въз основа на нашите силни страни, инициативите представляват нови нови врати към ученето и откриването. Някои от тези инициативи ще намерят своя дом в новата сграда на Liberal Arts: други ще бъдат разположени на друго място. Всички те се пресичат и подкрепят взаимно, като всеки от тях е в съответствие с посоките, посочени в документите на кампанията, и с нашето собствено упражнение за виждане.

 • Център за глобално гражданство и култура.
 • Общности за езиково обучение.
 • Институт за канадска история на Уилсън.
 • Център за сценични изкуства
 • Изследователски институт по хуманитарни и социални науки.

English Language Requirements

Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

Местоположения

 • Hamilton

  1280 Main Street West Hamilton, , Hamilton

Въпроси