Keystone logo
Mälardalen University

Mälardalen University

Mälardalen University

Представление

Основната задача на установените изследователски области на образователните науки и математика, индустриалната икономика и управление заедно с изследванията на професионалния живот е да осигурят изследователска основа за всеки предмет на обучение на нива от първи цикъл и втори цикъл.

MDU се характеризира с тясно партньорство с бизнеса и публичния сектор в региона, което прави нашия университет привлекателен за студентите - и нашите студенти привлекателни на пазара на труда. Около 85% от нашите студенти имат работа в рамките на една година след дипломирането.

MDU е екологично сертифициран и дава приоритет на устойчивото развитие на общността във всички свои дейности.

Защо да уча тук?

 • Сътрудничеството, от което ще се възползвате
  Нашето обучение се характеризира с високо качество и тесен контакт с научни изследвания, както между студенти, така и между студенти и преподаватели. Mälardalen University е добре известен с нашето сътрудничество със заобикалящото ни общество и знаем, че нашите студенти са привлекателни на пазара на труда. Повече от 86% от нашите студенти имат работа в своята област на обучение през първата година след дипломирането си. Чрез висококачествено образование и сътрудничество с публичния сектор, компаниите и индустрията, ние ви подготвяме за професионалния живот. Нашите учебни програми са разработени в сътрудничество с работодателите и се оценяват постоянно от тях – което помага да съобразим нашите програми и курсове с изискванията на професионалния свят. Много мултинационални компании като ABB и Volvo са разположени близо до Eskilstuna и Västerås и нашите студенти се възползват от това.

 • Международна атмосфера
  Ще се чувствате като у дома си в Mälardalen Universityи да сте тук е по-скоро като част от международна общност, отколкото в определена държава. Mälardalen University има международна атмосфера със студенти и персонал от цял свят. Имаме и партньорски университети в около четиридесет страни по света и както студентите, така и служителите имат отлични възможности да прекарат известно време в някое от тези други места за обучение. Използването на възможностите за обучение в чужбина е препоръчително, тъй като това ви помага да придобиете нови знания, както и шанс да се запознаете с нови култури и да създадете нови приятели.

 • Ценна подкрепа и дейности
  Университетът предлага много помощ за обучение на нашите студенти, наред с други неща под формата на курсове по техника на обучение и комуникация. Към края на учебната програма предлагаме и кариерно консултиране. Студентският съюз организира много социални дейности и предлага ценна подкрепа, особено на нашите международни студенти. Студентският съюз също работи активно за укрепване на влиянието на студентите, което включва назначаване на представители на студентите, които ще бъдат призовавани да присъстват на различни срещи в университета. Това дава възможност на тези представители, както и на техните връстници, да влияят на различни решения.

 • Добро настаняване
  Ние помагаме на нашите студенти да намерят място за живеене в Eskilstuna или във Västerås. По време на семестрите, от понеделник до петък, предлагаме и безплатно пътуване с автобус между градовете, както за студенти, така и за служители. За да пътуват с автобус, учениците, както и членовете на персонала трябва да покажат своята MDU карта на шофьора на автобуса, когато се качват.

 • Отлични съоръжения на ваше разположение
  Съоръженията са модерни и се отличават със светли сгради, построени специално за университета. Има много лекционни зали и места за срещи на студентите, но също така и хубави дворове и тихи учебни зали. Има много компютърни работни станции, които нашите ученици могат да използват, плюс достъп до безжична мрежа за преносими компютри. Студентите, посещаващи бакалавърската програма по камерна музика, ще бъдат базирани в замъка Västerås, където ще имат почти неограничен достъп до специално адаптирани стаи за практика и учебни зали.

 • Висококачествено обучение, базирано на научни изследвания
  За нас се разбира, че има силна връзка между нашето образование и нашите изследвания. Нашите студенти получават добра представа за света на научните изследвания и най-новите открития.

 • Образование с фокус върху пригодността за заетост
  Като студент от Mälardalen University ще бъдете привлекателен на пазара на труда. Чрез висококачествено образование и сътрудничество със заобикалящата общност, ние ви подготвяме за професионалния живот. Нашите учебни програми са разработени в сътрудничество с работодателите и се оценяват постоянно от тях – което помага да съобразим нашите програми и курсове с изискванията на пазара на труда. Нашите ученици са в постоянен близък контакт със своите връстници, учители, изследователи и бъдещи работодатели, а много от нашите обучения включват практически елементи. Това може да бъде под формата например на студенти, които пишат дипломните си проекти съвместно с компания, или на университета, който кани представители на бизнеса като гост-лектори.

 • Близост в рамките на университета
  Чуждестранните студенти често оценяват факта, че е лесно да се установи контакт с преподавателите и че в MDU цари неформална атмосфера. Студенти, докторанти и преподаватели често се срещат в контекста на различни проекти. Оценяваме, когато студентите участват активно в обучението си и затова ви насърчаваме да извлечете максимума от времето си на обучение.

Характеристики на кампуса

Университетът Mälardalen ( MDH ) се намира в гъсто населения и обширен регион около езерото Mälaren, на около един час с влак от Стокхолм и летище Арланда. Повечето от студентите на университета посещават курсове в един от двата му централно разположени кампуса в Ескилстуна и Вестерос.

MDH провежда отлични изследвания в специализацията за бъдеща енергия и вградени системи и изтъкнати изследвания в здравеопазването и благосъстоянието, както и технологичните и инженерни специализации в иновациите и реализацията на продукти.

  Стипендии и финансиране

  Крайна дата за записване
  Mälardalen University scholarship programmeJanuary 16, 2024

  Акредитации

  Акредитирано по EFMD Equis

  Живот в кампуса и съоръжения

  Да бъдеш студент в MDH е страхотно изживяване, което ще запомниш цял живот. Нови приятели, нови места и тясна международна общност. Каквито и да са интересите ви в свободното време, шансовете са големи да продължите своята конкретна дейност, дори когато сте започнали да учите в Mälardalen University .

  Местоположения

  • Eskilstuna

   Mälardalen University Eskilstuna, Hamngatan 15, 63220 Eskilstuna, , Eskilstuna

   • Västerås

    Universitetsplan 1, 722 20 Västerås, Västerås

    • 4

     Universitetsplan 1, 721 23, 4

    Въпроси