Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Представление

Основан през 1991 г., университетът отдавна е спечелил репутация със своята добре закръглена програма за академично образование и мотивиран студент. Заинтересованите студенти могат да избират между около 50 учебни програми, преподавани в три отдела в Магдебург и два отдела в Стендал. Около 130 професори гарантират много добро съотношение между служители и студенти, като приблизително 4200 студенти са в Магдебург и 2100 в Стендал. От зимния семестър 2005/06 г. университетът предлага изключително бакалавърски и магистърски програми.

международен

Университетът поддържа контакт с повече от 100 университета по целия свят. Предлагат се множество програми за обмен и няколко международно ориентирани програми за степен.

Защо да учим в университета Магдебург-Стендал?

Разберете защо Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences на Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences е най-добрият избор за вас - както за престой в чужбина, така и за програма за обучение.

Млад университет

Вие и Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences имате много общи неща. Например Университетът е основан през 1991 г., което означава, че вероятно е на вашата възраст.

Иновативни програми за степен

Ако обмисляте да учите в чужда държава като Германия, вероятно ще се насладите на новото и вълнуващо. Перфектно! Университетът предлага нови и вълнуващи области на обучение като Приложни изследвания на детството, Безопасност и предотвратяване на опасности и Устен превод на жестомимичен език.

Езикови курсове и културни събития

Ако четете това, вероятно вече сте научили поне чужд език, а именно английски. Страхотен! Университетът предоставя широка възможност за разширяване на вашия кръгозор чрез езикови курсове и културни събития.

В сърцето на Германия

Централното местоположение на двата обекта в Германия позволява бързи връзки до Берлин, Хановер или Лайпциг. Идеален за екскурзии до тези градове!

Практически ориентирани проучвания

Университетът се фокусира върху практически ориентирани проучвания, които свързват обучението в класната стая с практически опит, вместо прекалено теоретични лекции, като например в средното училище.

Ниски разходи

Ако сте на път да започнете студентския си живот, вероятно мислите за студентския бюджет. Няма проблем! Таксата за семестър е достъпна, а в Магдебург тя включва и използването на местната транзитна система. Жилищата в Магдебург и Стендал са с ниска цена и добро качество.

Зелени кампуси

Студентският живот е не само учене, но и забавление! Студентският комитет организира партита, спортният кабинет ви поддържа активни, а зелените кампуси са идеални за почивка след час.

Местоположения

Местоположения
 • Magdeburg

  Hochschule Magdeburg-Stendal Dezernat II - SG Studentische Angelegenheiten Postfach 3655

  • youtube
  • twitter
  • facebook
  • instagram
  • linkedin
 • Stendal

  Osterburger Straße 25, 39576, Stendal

  • facebook
  • instagram
  • youtube
  • twitter
  • linkedin

Въпроси