Keystone logo
National Chung Hsing University

National Chung Hsing University

National Chung Hsing University

Представление

Кампус

Основният кампус съдържа Колежа по либерални изкуства, Колежа по земеделие и природни ресурси, Колежа на науките, Колежа по инженерство, Колежа по науки за живота, Колежа по ветеринарна медицина, Колежа по мениджмънт, Колежа по право и Политика и колежът по електротехника и компютърни науки. Намира се в южния град Тайчунг и заема площ от около 53 хектара. Университетът има четири експериментални горски станции, разположени съответно в Ню Тайпе Сити (горна гара Уеншан), окръг Нанту (горска гара Хуйсун), град Тайчунг (горска гара Тунших) и град Тайнан (горска гара Хсинхуа). Освен това има две експериментални ферми, разположени в Wufeng и Wujih в град Тайчунг, както и станция за експерименти с градинарски култури, разположена в Renai в окръг Nantou.

Академична организация: 10 колежи

 • Колеги по либерално изкуство
 • Колеж по земеделие и природни ресурси
 • Колеж по наука
 • Технически колеж
 • Колеж на науките за живота
 • Колеж по ветеринарна медицина
 • Колеж по мениджмънт
 • Колеж по право и политика
 • Колеж по електротехника и компютърни науки
 • Международен колеж за иновации и индустриална връзка

Защо NCHU

Навлизайки в своята стогодишна година, NCHU е най-старият и третият най-голям всеобхватен изследователски национален университет в Тайван. Състои се от девет колежи с пълни катедри, NCHU култивира основните умения и основни компетенции на своите студенти като професионални знания и умения, размисъл и иновации, работа в екип, загриженост на местно ниво и глобално мислене.

Използвайки най-добрите изследователски центрове като платформа, NCHU интегрира външни и вътрешни изследователски ресурси, за да планира отглеждането на талантливи индивиди в междудисциплинарни области, насърчава международния обмен, повишава глобалната репутация, насърчава сътрудничеството между университета и индустрията и установява отношения на сътрудничество между глобалния топ университети чрез формиране на многонационален изследователски екип, който управлява цялостното подобрение на цялото училище.

Богат преподавателски и изследователски ресурс и модерни средства, които водят до цялостно развитие

Университетът е богат на учебни и изследователски ресурси и притежава богата библиотечна колекция. NCHU разполага с изследователски центрове като Дипломиран институт по биотехнология, Нано център, Изследователски център за възстановяване на околната среда и намаляване на бедствията, Център за напреднали индустриални технологии и прецизна обработка, Международен селскостопански център и Изследователски център за транслационна медицина за подпомагане на учителите и студентите провеждат изследвания. Притежаващ разширени ресурси и съоръжения за учебни програми и изследвания, Централният инструмент за тайвански инструменти и Регионалният център на Тайчунг, както и Централният тайвански периодичен журнален център, субсидиран от Министерството на науката и технологиите за области като химия, физика и математика са разположени на университетския кампус.

Разработване на уникален висш изследователски университет, базиран на селскостопански технологии

Използвайки вътрешни и външни ресурси, NCHU се фокусира върху развитието на селскостопанската биотехнология, отглеждането в области като земеделска зелена среда, опазване на околната среда и технология за предотвратяване на бедствия, хуманитарни и социални науки и създаване на уникален център за изследвания на животни, базиран на Експертиза за медицински изследвания на животни на NCHU. Университетът има крепост в световен мащаб за изследвания в области като селскостопанска молекулярна биотехнология, трансфер на гени за растения и животни, селскостопанско производство и ветеринарна медицина. По отношение на възстановяването на околната среда, технологиите за предотвратяване на бедствия и екологичното инженерство, NCHU води Тайван в кооперативни организации за предотвратяване на бедствия и енергоспестяващи светлинни източници. В допълнение, NCHU подкрепя производителите в Научния парк в Централен Тайван поради географското удобство, водещите разработки в областта на зеленото инженерство и индустрията за прецизни машини в Тайван.

Балансирано развитие на технологиите и хуманитарните науки

Изследователският център на NCHU за хуманитарни и социални науки е един от четирите основни хуманитарни и социални науки центрове в страната, водещ междуинституционална, междудисциплинарна интеграционна платформа за преподавателски и изследователски ресурси. В допълнение към изпълнението на редица интегрирани изследователски проекти, субсидирани от Министерството на образованието, резултатите от научните изследвания са публикувани в големи национални и международни списания или научни книги, а редица международни научни книги са в процес на публикуване. Това прави NCHU важен лидер в ръководството на развитието на хуманитарните и социалните науки в централен Тайван, повишавайки нивото на преподаване и изследвания в областта на хуманитарните и социалните науки и насърчавайки баланса в развитието на хуманитарните, социалните и природните науки.

Първият университет, който премина сертификацията за защита на личната информация и изгради система за електронни кампуси

NCHU ръководи нацията в създаването на защита на личната информация, въведе системата за управление на личната информация и е сертифицирана по BS10012. NCHU е първият университет в страната, завършил защита на личната информация. През 2015 г. беше създаден Органът за сертифициране на информационната сигурност, който да подпомага всички нива на училищата в страната в одита и проследяването на информационната сигурност и проверката. Новата версия на стандартите за безопасност на информацията в образователната система и управление на личната информация бе завършена през август 2016 г. и продължава да въвежда и популяризира протоколите и проверката на новата версия в колежи и университети.

Водещи в развиващите се отрасли на страната с сътрудничество между индустрията и правителството

Комбинирайки ресурси за промишлеността, правителството и университета, NCHU активно играе ролята на насърчаване на обучението в индустрията в университета в Научния парк в Централен Тайван (CTSP), стимулира развитието на индустриите в CTSP, насърчава комерсиализацията на изключителни резултати от научноизследователска и развойна дейност и ръководи развитие на иновативни индустрии. NCHU си сътрудничи тясно с големи изследователски институти в Тайван, като Националните здравни изследователски институти, Общата болница за ветерани в Тайчун, Научният парк в Централен Тайван, Център за изследвания и развитие на прецизни машини и Корпорация за индустриално развитие на аерокосмическото пространство в допълнение към работата със съответните държавни агенции като Тайванският селскостопански научноизследователски институт, намаляване на бедствията и опазване на околната среда, подобрявайки качеството на изследванията и на двете страни.

Осигуряване на студентите с иновационния център, създаване на Meng Ya Venture Capital Co., Ltd и превръщането в моделно училище за цял Тайван

Meng Ya Venture Capital е стартиран от възпитаниците на EMBA на NCHU и официално е регистриран в Иновационния център през 2017 г. Това е първият рисков капитал в страната, в който възпитаници са съставени от всички акционери. Над 22 милиона TWD бяха събрани средства с единствената цел да насърчат студентите да учат и да бъдат креативни, иновативни и предприемачески. Това е екип, който инжектира средства, докато служи на менторски студенти по предприемачество и инструктира предприемачески курсове, което позволява на NCHU таланта да блести. Първата инвестиция е направена през 2017 г. на стойност 5 милиона TWD на селскостопанска биотехнологична компания, основана от студенти по наука за живота на NCHU. Очаква се Менг Я да продължи да наставлява начинаещи предприемачески начинания в кампуса.

Активно прилагайте социалната отговорност и практика на университета

NCHU се занимава с въпроси, свързани с социалната отговорност на университета, като местна загриженост, индустриална верига, устойчива околна среда и безопасност на храните и създаде изследователски центрове и звена за технологичен съюз като Центъра за одобрение и сертифициране на селскостопански продукти, Център за възстановяване на околната среда и намаляване на бедствията, Тайванският съюз за технология за производство на чай, Консорциум за клинична бактериална геномия и Алиансът за развитие на здравна платформа за подпомагане на облекчаването на социални проблеми като местна загриженост, индустриална верига, устойчива околна среда, безопасност на храните и дългосрочни грижи. С сътрудничеството между предприятията и индустрията, NCHU изгради сградата за инспекция по безопасност на храните и селското стопанство с инвестицията на Bank SinoPac и ще изгради център за проверка на селскостопански продукти, нова лаборатория за изследвания и разработка на технология за тестване и лаборатория за тестване на храни с тежки метали. Съоръжението ще стане първият напълно функционален и технологично напреднал център за инспекция на храните и селското стопанство в Тайван и ще покаже върха на селскостопанската биотехнология, превръщайки се в вратаря на безопасността на храните в Тайван.

National Chung Hsing University","author_url":"","source":""}" />

Taichung

Местоположения

 • Taichung

  145 Xingda Rd., South Dist., 402, Taichung

  Въпроси