© Newcastle University
Newcastle University

Newcastle University

Newcastle University

Представление

Глобален Топ 125 университет (QS World University Rankings 2023), Нюкасъл е дом на 29 000 студенти от 140 държави.

Като член-основател на Russell Group, ние сме един от само 19 университета в света – и само три в Обединеното кралство – които са постигнали оценка от пет плюс QS Star за цялостни отлични постижения (2022 г.).

Можем да проследим нашия произход до Училището по медицина и хирургия, създадено през 1834 г.

Днес ние съчетаваме водещи световни изследвания с академичен опит от световна класа.

Световен лидер със силни страни в областта на стареенето и здравето, данните, енергията, градовете и творческите изкуства, ние сме пионери в решенията на някои от най-големите предизвикателства, пред които е изправен светът. В Обединеното кралство Research Excellence Framework 2021 42% от нашите изследвания са оценени като водещи в света.

Чрез 5-звездно преподаване (QS Stars 2022) ние образоваме за цял живот. Студентите са предизвикани и подкрепяни да учат от експерти от световна класа в повече от 185 бакалавърски и 300 следдипломни степени.

Студентски опит

Студентите са подкрепени да достигнат пълния си потенциал от нашите услуги за здраве и благополучие на студенти, които предоставят консултации, подкрепа за психично здраве, увреждания и специализирано обучение, както и финансова подкрепа и подкрепа за вяра и духовност.

Ние разработихме онлайн комплект за академични умения, за да подпомогнем учениците да станат ефективни независими обучаеми.

Нашият студентски съюз е в основата на преживяването в Нюкасъл, предлагайки повече от 180 ръководени от студенти общества и над 60 спортни клуба.

Топ студентски град

Мултикултурен, оживен и приятелски настроен, Нюкасъл е столицата на Североизточна Англия – центърът на университетския кампус е в сърцето му.

Глобален топ 50 и топ 10 студентски град в Обединеното кралство, той е и един от най-достъпните в Обединеното кралство (QS Best Student Cities, 2023 г.).

Нюкасъл предлага първокласен спорт, оживена сцена на изкуството, страхотно пазаруване и вълнуващ нощен живот. Освен това е близо до красива природа и плажове, отличени с награди.

Характеристики на кампуса

Нашият кампус от 50 акра в центъра на град Нюкасъл е центърът за нашето преподаване, изследвания и сътрудничество. Той включва съоръжения за изследователски иновации, преподаване и учене и ангажираност.

Студентите се възползват от съоръжения като нашата наградена библиотечна услуга и Център за физическа рекреация и спорт.

Ние се стремим да бъдем устойчив кампус, насърчавайки инициативи за насърчаване на нашите студенти и персонал да възприемат устойчив начин на живот.

Нашите екологични ангажименти бяха възнаградени с награда първа класа от университетската лига People and Planet.

    Местоположения

    • Newcastle upon Tyne

      Newcastle University, NE1 7RU, Newcastle upon Tyne

    Въпроси