The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

Представление

Индустриално и системно инженерство (ISE) е професионална дисциплина, която се фокусира върху разработването и прилагането на оптимални решения от гледна точка на системно ниво.

Ние сме мултидисциплинарен инженерен отдел, покриващ широк спектър от инженерни дейности. ISE се занимава с проектиране и подобряване на производителността на продуктите и услугите в контекста на ефективност, производителност, качество и надеждност, рентабилност, удовлетвореност на клиентите и въздействие върху околната среда.

Както можете да предвидите, ISE е широко търсен в много организации, вариращи от промишлени предприятия, банки, логистични компании и държавни служби до застрахователни компании и т.н. ISE дава възможност на такива организации да постигнат по-добра стойност за парите и помага на хората да подобрят живота си стандарти. От създаването си през 60-те години на миналия век, ние се ангажираме не само с предоставянето на висококачествено образование, но и с напредването на академичните изследвания. Ние се стремим да поддържаме позицията си на водещ отдел по рода си в региона, в иновативни практики в преподаването и ученето, приложни изследвания и насърчаване на трансфера на знания.

Ние също активно се ангажирахме в сътрудничество с индустрията чрез съвместни изследователски проекти, консултации и схеми на компании за обучение.

Това силно сътрудничество както с местните, така и с регионалните индустрии, заедно с отличните съоръжения и опит на персонала, предоставя на студентите възможност да се потопят в тази среда за сътрудничество, която ще им бъде от голяма полза, когато завършат.

Основни области на изследване

 • Усъвършенствани технологии за обработка на материали
 • Прецизно инженерство (държавна ключова лаборатория за свръхпрецизна технология на обработка)
 • Продуктов дизайн и миниатюризация
 • Интелигентно производство и роботика
 • Операции и управление на веригата за доставки
 • Авиационна и транспортна логистика

Характеристики на кампуса

  Местоположения

  • Hong Kong

   General Office of Department of Industrial and Systems Engineering Room EF625, 6/F, Core F The Hong Kong Polytechnic University 11 Yuk Choi Road, Hunghom, Kowloon,, , Hong Kong

  Въпроси