Riga Technical University

Riga Technical University

Riga Technical University

Представление

Riga Technical University : признатият латвийски лидер на глобалната граница на висшето образование Основан през 1862 г., Riga Technical University (RTU) е утвърден университет, който може да се похвали със силен международен профил. Най-старият технически университет в балтийските държави, RTU отпразнува своята 160-годишнина миналата година и се разшири в девет факултета с 61 учебни програми на английски език, които предлагат образование от световна класа в много кариерни области с високо търсене, включително компютърни науки, машинно инженерство, електроника и материалознание. С записани 14 000, включително 4 000 международни студенти, които представляват повече от 105 различни държави, RTU предлага изключително разнообразна общност на студенти, преподаватели и служители.

Предимството на RTU

 • Учете с преподавателите от световна класа на RTU и се възползвайте от специализирани изследователски ментори, които работят в пресечната точка на хора, информация и технологии.
 • Богати учебни преживявания, които осигуряват широко техническо образование и задълбочени познания в предметната област.
 • Процъфтяваща академична общност, изградена около динамична култура на кампуса.
 • Трансформираща учебна среда, водена от желанието за социална ангажираност да се промени света.
 • Подобрете глобалната си мрежа в Рига, високотехнологичен мегаполис с исторически чар на малък град.
 • Ускорете личностното израстване в университет, който цени оригиналността, изобретателността, честността и смелостта.

Повече от 160 години хората от RTU прекрачват границите на знанието и се осмеляват да мечтаят. Нашите възпитаници включват Нобелови лауреати, олимпийци, президенти, научни пионери, предприемачи и водещи изследователи. Много неща са се променили от 1862 г. насам, но през тези години едно нещо остава същото: студентите на RTU са с въображение и иновативни, водещи пътя към по-добро бъдеще. Студентите на RTU са готови за това, от което се нуждае утрешният ден. Вие ли сте?

Приемане

Местоположения

 • Riga

  Ķīpsalas iela,6a, 1048, Riga

  Въпроси