Keystone logo
RIT Kosovo™

RIT Kosovo™

RIT Kosovo™

Представление

RIT Kosovo (AUK) е единствената частна неправителствена институция за висше образование в Косово, която преподава изцяло на английски език. Тя е и единствената институция в Косово, чиито степени са акредитирани и признати в световен мащаб благодарение на партньорството с Техническия институт в Рочестър ( RIT ) в Ню Йорк.

30478_RIT.JPG

Като образователна институция ние се ангажираме да развиваме икономиката на Косово чрез образование. Ние се придържаме към най-високите стандарти и се измерваме срещу водещите университети в Югоизточна Европа и света. Студентският орган на RIT Косово (AUK) се състои от студенти, идващи от 17 различни държави по света. RIT Косово (AUK) предоставя същия отличен стандарт на американското висше образование, който се получава от студентите от RIT - същата степен, една и съща учебна програма, едни и същи изпити и стандарти за оценяване - преподавани от много от същите преподаватели. Нашата работа е да преподаваме на нашите ученици на най-високите международни стандарти. Ние не предлагаме докторанти или други научни степени. Стремим се да осигурим образование, което поставя нашите ученици на същото конкурентно ниво като техните връстници от най-добрите университети в САЩ и Европа. След дипломирането, нашите студенти са готови да влязат в професионалния свят или да преминат към следдипломна квалификация. Нашето ниво на успех може да бъде измерено от качеството на завършващите студенти. Съдейки по големия им успех, можем да кажем, че RIT Kosovo (AUK) е успешна в своята мисия. RIT Kosovo™ (AUK) предлага акредитирана американски и международно признати бакалавърска степен по приложни изкуства и науки след успешно завършване на бакалавърската програма. Тази степен се присъжда от Техническия институт в Рочестър, базиран в САЩ университет с над 180-годишен опит, предлагащ програми за студенти и завършили висше образование в САЩ и по света. Структурата на бакалавърската академична програма е изградена върху учебен модел "само за английски"; всеки студент се провежда на същите високи академични стандарти като тези, които посещават класове в Съединените щати. В RIT Kosovo™ (AUK) студентите са възрастни, насърчавани да поемат отговорност за собствения си успех и да развият чувство за себе си като индивиди. Студентите започват своята академична кариера, като следват стриктна четиригодишна образователна програма, предназначена да ги изложи на по-широк светоглед, чувство за любопитство и иновации. През първите две години студентите получават редица курсове, които също така им помагат да развият солидна база в:

 • Поведенчески
 • комуникации
 • Компютърна грамотност
 • Критични и абстрактни умения за мислене
 • Глобални въпроси
 • Либерални изкуства
 • литература
 • Math
 • Решаване на проблеми и изследователски умения
 • Говорим и писмено английски
Ismail Qemal Bej Vlora monument and Youth and Sports Center in Pristina, Kosovo

Тъй като студентите се записват в третата си година в RIT Kosovo™ (AUK), те могат да създадат индивидуален курс на обучение, който да отговаря на техните академични и професионални цели. По това време всеки студент избира комбинация от две области на професионална концентрация и непълнолетни. Концентрациите и наличните непълнолетни лица са разработени така, че да позволяват на студентите да развиват мултидисциплинарните знания, опит и умения, необходими за започване на кариера в частния сектор, публичния сектор или в сферата на медиите и комуникациите. В допълнение, всеки завършил " RIT Kosovo™ (AUK), който желае да направи това, е в добра позиция да премине към напреднали висшисти в редица дисциплини. Академичните концентрации, предлагани в RIT Kosovo™ (AUK), са както следва:

Концентрациите

 • икономика

 • управление

 • Публична политика

 • мултимедия

 • непълнолетните

Икономика Международни отношения Обществена политика Партньорство с RIT Технологичният институт в Рочестър ( RIT ), един от най-големите частни университети в САЩ, администрира учебната програма на RIT / AUK. Основана през 1829 г. и разположена в Рочестър, Ню Йорк, RIT е дом на над 18 000 студенти. Студентите RIT / AUK имат всички качества, които имат студентите в RIT . След успешно завършване на образованието, студентите от RIT / AUK получават световно признат американски диплом, издаден от RIT . Те се считат за част от един и същ студентски орган, разположен в различни области. Преди всичко студентите от RIT / AUK имат възможност да посещават някой от RIT на RIT в продължение на семестър и да получат кредити, отчетени за тяхната степен.

Statue of Ibrahim Rugova in Pristina - Kosovo

Завършен факултет

Докато 50% от преподавателите от RIT / AUK идват директно от RIT , останалите 50% се набират от европейските и регионалните страни. Службата за набиране на персонал RIT гарантира, че всички RIT / AUK преподаватели отговарят на същите високи стандарти като тези, които се изискват от RIT . Инструкторите се избират въз основа на академичните си познания и практическия си опит. По този начин RIT / AUK осигурява ориентирано към кариерата образование, предназначено да подкрепя нуждите на Косово.

Местоположения

 • Prishtina

  Germia Campus "Dr.Shperim Robaj" str.

  • Rochester

   1 Lomb Memorial Dr Rochester, NY, 14623, Rochester

   Въпроси