Saint Martin’s University

Saint Martin’s University

Saint Martin’s University

Представление

Университетът на Сейнт Мартин в Лейси, Вашингтон е един от 14-те бенедиктински колежи и университети в САЩ и Канада и единственият западно от Скалистите планини. Създадена през 1895 г. от монаси от Римокатолическия орден на свети Бенедикт, нашата идентичност като университет се корени в нашата католическа, бенедиктинска традиция. Сен Мартин е член на независимите колежи във Вашингтон.

Ръководен от принципите на католическата интелектуална традиция, Saint Martin's University стреми да обединява академична строгост и високи постижения с морална мисъл и социална отговорност - висше образование, което се стреми да служи и насърчава общото благо - висшето образование, което се стреми да трансформира живота, като се бори с проблемите на вярата, разума, службата и общността. Ние се събираме, преподаватели, служители и студенти, за да образуваме общност от хора, които се учат да живеят смислен живот. Светците мислят, молят се, служат, играят и живеят със сърце.

Бързи факти

 • Записване на студенти (прибл.): 1300
 • Записване на висшисти (приблизително): 250
 • Националности, представени в кампуса: 19
 • Вяри, представени в кампуса: 20+
 • Профил за първа година (влиза 2018)
  • Процент студенти католици: 45%
  • Процент студенти, които се определят като етнически разнообразни: 59%
  • Процент студенти, които за първи път в семейството си посещават колеж: 35%
  • Процент студенти с нужда, които получават финансова помощ или помощ: 97%

Орденът на св. Бенедикт

Харизмите на общността и баланса са уникално демонстрирани и утвърдени в бенедиктинската духовност:

Свети Бенедикт призова монасите си в общност - споделен живот на молитва, работа и учене. Бенедикт беше убеден, че всичко, което трябва да научим за да обичаме Бог, да обичаме един друг и да обичаме себе си - се прави в контекста на общността. Бенедиктинската общност, макар да е противоотрова срещу индивидуализма, винаги има благоговение към уникалността. По дизайн ние заставаме рамо до рамо с хора, които всъщност може да са много различни от нас самите - това се разглежда като предимство - не е пречка.

Балансирането на живота на ума с живота на духа и тялото определено е бенедиктинец. Правилото на св. Бенедикт ясно отделя време за молитва, работа и учене за всички членове на общността. Този бенедиктински баланс се отразява в основните ни теми „Вяра, разум и служба”. В Saint Martin's се стремим да подхранваме и развиваме целия човек чрез отлични и интегрирани академични, духовни, атлетически и други съвместни учебни програми.

Нашата цел е да завършим студенти, които имат страст за учене през целия живот, посветени са да развиват духовната си същност и имат осезаем ангажимент към службата, която се стреми да установи мирен и социално справедлив ред в нашия свят.

133255_133145_2017_OldMain.jpg

акредитация

Университетът Свети Мартин е цялостна институция, предлагаща програми за студенти и студенти. Създаден през 1895 г., Свети Мартин е образователният апостолат на абатството на Свети Мартин, бенедиктински манастир на Римокатолическата църква, чиито членове се молят, работят и живеят заедно в университета.

Университетът на Сейнт Мартин е регионално акредитиран от Северозападната комисия за колежи и университети. Акредитацията на институция за висше образование от Северозападната комисия за колежи и университети показва, че тя отговаря или надвишава критериите за оценка на институционалното качество, оценена чрез процес на партньорска проверка. Акредитиран колеж или университет е този, който разполага с необходимите ресурси за постигане на заявените цели чрез подходящи образователни програми, по същество прави това и дава разумни доказателства, че ще продължи да го прави в обозримо бъдеще. Институционалната цялост се адресира и чрез акредитация.

Акредитацията от Северозападната комисия за колежи и университети не е частична, но се прилага за институцията като цяло. Като такава, тя не е гаранция за всеки предлаган курс или програма, нито за компетентността на отделните завършили. По-скоро предоставя разумна увереност за качеството на възможностите, които са на разположение на студентите, които посещават институцията.

Нашите студентски програми за гражданско и машинно инженерство са акредитирани от Комисията за инженерна акредитация на ABET; нашите образователни програми са акредитирани от Държавния съвет по образование във Вашингтон и Съвета за акредитация на акредитацията на учители (CAEP); нашите програми за социална работа са акредитирани от Съвета за образование по социална работа (CSWE); нашето училище за бизнес е акредитирано от Съвета за акредитация на бизнес училища и програми (ACBSP); сестринската програма е член на Американската асоциация на колежите за медицински сестри (AACN); програмата RN to BSN е одобрена от Комисията за осигуряване на качество на сестринските грижи на щата Вашингтон; програмата за бакалавърска степен по медицинска сестра в Saint Martin's University на Saint Martin's University е акредитирана от Комисията за колективно образование по медицинска сестра.

Университетът е член на Американската асоциация на колежите за висше образование, Съвет за независими колежи, Съвет за повишаване и подкрепа на образованието, Независими колежи във Вашингтон, Национална католическа образователна асоциация, Северозападна асоциация на частните колежи и университети, Вашингтон Приятели на висшето образование, членове на службите Възможни колежи и Американската асоциация на бенедиктински колежи и университети.

Учебните програми на университета в Сейнт Мартин са одобрени от Държавната агенция за одобряване на висшето образование на щат Вашингтон (HECB / SAA) за записване на хора, отговарящи на условията за получаване на образователни обезщетения по дял 38 и дял 10. Това училище е разрешено съгласно федералния закон за записване на неимигранти извънземни студенти.

Saint Martin's University запазва правото да прави промени, които сметне за необходими в процедурите, политиките, календарите, учебната програма, общите академични програми или специалности и разходи.

133256_133142_2010_SpanglerHall_Residence.jpg

инициативи

За да отговори на непрекъснатите нужди на общността на Сейнт Мартин, Службата за развитие на институциите работи усилено, за да реализира тези мечти. Чрез координирани усилия и сътрудничество, кампаниите са проектирани около инициативите, поставени от Настоятелството, за да осигурят на общността на Свети Мартин необходимите ресурси, за да продължи да отговаря на очакванията на нашите студенти.

Научна инициатива

За да отговори на нарастващите нужди на студентите, които търсят степени STEM, Университетът на Сейнт Мартин се присъединява към национално движение за увеличаване на завършилите науката и математиката в Америка с нашата кампания за научна инициатива. Щат Вашингтон има една от най-високите концентрации на STEM работни места в страната, но ние сме един от най-ниските щати за производство на тези завършили. Новата научна сграда на Сейнт Мартин ще бъде стратегически разположена до Залата Себула и леярната Панович, създавайки STEM триъгълник в кампуса.

Инженерна инициатива

Инженерната инициатива беше успешна кампания за подобряване на съоръженията на Инженерното училище. Завършен съответно през 2012 г. и 2016 г., зала Cebula и индустриалната лаборатория Panowicz Инженерните лаборатории Saint Martin и разполагат с уникални работни среди за работа на учениците, за да увеличат максимално образователния си опит.

125-та юбилейна инициатива

В чест на 125-годишнината на Университета Свети Мартин, ние сме горди да обявим цялостна инициатива за набиране на средства, която да помогне за финансирането и подкрепата на следващите 125 години в Свети Мартин. От края на 2019 г. университетът на Сейнт Мартин ще празнува с многобройни събития, които ще ангажират възпитаници, поддръжници, настоящи студенти, служители и преподаватели, за да улеснят подкрепата за цялостната кампания.

ръководство

Ние, преподавателите, служителите, попечителите и администрацията в Saint Martin's University в Saint Martin's University обещаваме да осигурим на нашите студенти нищо най-доброто от най-доброто образование, което е цялостно по характер и е съвместно и интегративно в подхода.

Saint Martin's University е приобщаваща общност от учащи и мислители, вкоренена в традицията и вдъхновена към прогреса. Информиран от католическата интелектуална традиция, Saint Martin's University стреми да обедини академичната строгост и високи постижения с морална мисъл и социална отговорност: висше образование, което се стреми да служи и насърчава общото благо. Водени от нашите бенедиктински ценности, Свети Мартин обхваща идеала за баланс: това образование включва развитието на целия човек - ума и тялото, сърцето и душата.

Като католици и бенедиктинци, Свети Мартин има възможност и задължение да възпитава следващото поколение лидери да бъдат внимателни граждани на света, които могат да проявяват мъдрост и състрадание в мисълта и чрез действие.

Тук в Сен Мартин учениците се учат да правят положителна промяна в своя живот и в живота на другите. В своите проучвания и дейности извън класната стая, те са упълномощени да продължават да учат през целия живот.

Ние, преподавателите, служителите, попечителите и администрацията, обещахме да предоставим на нашите студенти нищо, освен най-доброто образование.

133254_133144_2017_WalkfromResHalls1.jpg

Мисия

Saint Martin's University е католическа бенедиктинска институция за висше образование, която дава възможност на студентите да продължат целия си живот и постижения във всички области на човешкото начинание. Учениците на Свети Мартин се учат да правят положителна промяна в своя живот и в живота на другите чрез взаимодействието на вярата, разума и службата. Университетът почита както свещеността на индивида, така и значението на общността в непрекъснатия път на ставането.

контекст

Създаден през 1895 г., Saint Martin's University на Сейнт Мартин е образователната мисия на абатството на Свети Мартин, католически бенедиктински манастир, чиито членове се молят, работят и живеят заедно в университетския кампус. Физическата красота на 300-декарния кампус на Свети Мартин отразява богатия интелектуален и духовен характер на присъствието му в Тихия северозапад.

Съществените особености на университетския живот са оживени от неговата бенедиктинска идентичност и участието му във вековните традиции на католическата интелектуална мисъл и търсенето на истината.

Така Университетът отличава студентите и ги насочва към постигане на академични постижения. Превъзходното преподаване е очакваната норма. Вкоренен в дългата традиция на свободните изкуства, университетският учебен план култивира креативност и способност за общуване и преследване на идеи; критично мислене и независимо проучване; академична квалификация; формирането на здрави етични съждения; и служене на човечеството.

Отразявайки бенедиктинската добродетел на гостоприемството, Университетът приветства и наистина търси студенти не само от Тихоокеанския северозапад, но и от други части на нацията и света в неговите основни и разширени градчета. Св. Мартин съкровища на хора от всички епохи, религии и националности, тъй като насърчава познаването на различни гледни точки и оценяване на всички култури.

133257_133143_2014_EngineeringCebulaHall_OGradyLibrary.jpg

English Language Requirements

Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

Местоположения

Местоположения
 • Lacey

  Saint Martin's University 5000 Abbey Way SE Lacey, WA 98503-3200, 98503-3200, Lacey

  Въпроси