Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Представление

ФИЛОСОФИЯ

Хората са в основата на това, което правим

Любовта да работите с хора и да се наслаждавате на физическа активност са основни характеристики на физиотерапевта. Те са качества, които излизат на преден план и ги подпомагат ежедневно, особено когато работят заедно с пациентите си. Близките междуличностни взаимоотношения и сътрудничество играят съществена роля - това е така също в случая Ortenau Училище по физиотерапия. Това е така, защото кариерата на физиотерапията, в съответствие с начина, по който я преподаваме, не само гледа на тялото на пациента, но и на лицето като цяло.

Ние, членовете на управителния екип на училището, виждаме себе си като колеги, работещи с нашите ученици, винаги достъпни и на ръка, за да им предложим подкрепа. Стремим се да създадем приятна атмосфера, в която нашите ученици се чувстват като у дома и могат да живеят и да се учат без натиск или стрес. Освен това, ние се стремим да ги подкрепяме в разработването на реалистично разбиране на качествата, необходими за работа като физиотерапевт. Нивото на предлаганото обучение е изключително високо. По-важното обаче е ежедневието, че хората са в центъра на всичко, което правим.

Първокласно обучение

Качеството на нашето преподаване превърна Училището по физиотерапия Ортенау в международно признат и акредитиран учебен център. Подкрепени от екип от опитни преподаватели, включващи университетски преподаватели, лекари специалисти и физиотерапевти, нашите ученици прекарват три години интензивно в изучаване на всеки детайл от различните интердисциплинарни, теоретични и практически аспекти на професията.

След дипломирането студентите ще могат да осигурят практическо лечение и да прилагат техники по методичен начин. Освен това те ще могат да гледат холистично на пациентите си. Междуличностните умения и съпричастност играят важна роля в практикуването на нашата професия. Ръководени от учителите, нашите ученици изпитват и усещат как движат собствените си тела, за да разберат условията на пациентите си.

Училището по физиотерапия Ortenau сътрудничи с болници в Германия, Франция (по-специално в Елзас) и Швейцария. Нашето местоположение в Южен Баден, близо до френските и швейцарските граници, ни позволява да развиваме професионалните си взаимоотношения с колегите от тези заведения и да си сътрудничим тясно с нашето партньорско училище в съседна Страсбург. Нашите ученици се възползват от начина, по който взаимодействаме с нашите съседи и от близостта ни до отлични изследователски центрове като Фрайбург, Карлсруе и Страсбург.

Успоредно с нашето стандартно обучение предлагаме специализирани съвременни курсове, предаващи последните находки в областта на медицината и физиотерапията. Нашите ученици могат да посещават тези специализирани паралелки по време на и след завършване на курса си на обучение. Идеите, допринесени от външни участници и оживени дискусии, помагат на учениците да гледат различни области от много различни гледни точки. Освен това, тези сесии често помагат на студентите да изградят контакти, които могат да им помогнат при навлизането в професионалния живот.

движение

Ние се съсредоточаваме върху хората, докато се движат. Ето защо е ясно, че средният ден в училище е много разнообразен и вижда нашите ученици винаги в движение. Движението също е неразделна част от предлаганите от тях дейности, които те могат да преследват в свободното си време. Шварцвалд и планините Вогес практически са на прага и са отворена покана да се измъкнат там и да ги накарам да се измъкнат там и да се разхождат в красива природна среда. Добре поддържаните велосипедни и пешеходни маршрути навсякъде около Eckartsweier, както и местните съоръжения за футбол, атлетика и гимнастика предлагат отлични възможности за спорт и отдих.

Алтернативно, дневните екскурзии до Фрайбург, Карлсруе, Страсбург и Базел са идеални за ученици, които се нуждаят от почивка. Извън уроците предлагаме безплатни курсове по теми като аеробика, тай чи, чигонг и академична рисунка. Те са предназначени да помогнат на учениците да се отпуснат, като едновременно с това подобрят самоосъзнаването и възприятието на собствените си тела.

Винаги е вълнуващо да видим как нашите ученици се възползват от личния си опит в движението и вдъхновени от различните дейности, които предлагаме, се ангажират напълно да постигнат своите професионални цели. Това е ключът, тъй като само чрез такива лични преживявания те осъзнават факта, че човешкото тяло е много повече от сумата от неговите части.

Назначаване на работа

Физиотерапевтите работят в различни специализирани медицински сфери, а кариерата предлага широк спектър от дейности и възможности, чак до притежаване на частна практика. Показваме на нашите студенти всички възможности, с които разполагат, и активно ги подкрепя, за да намерят личната си специализация в областта на физиотерапията.

Като част от една трансгранична мрежа ние сме в състояние да ги свържем с колеги и институции, работещи в тези области. От втората година от курса на обучение студентите извършват контролирани работни стажове в избрани институции в Баден-Вюртемберг, Елзас и цяла Германия.

Клиничното разположение обхваща общо 1600 часа разделен на специализирани сегменти. Те представляват интензивна част от обучението и са решаваща стъпка към осигуряване на успешно професионално бъдеще. Никъде другаде учениците няма да изпитват очакванията и исканията на избраните от тях професии по-пряко, отколкото когато ги практикуват. Тези, които започват в кариерата си, имат възможност да разберат колко физически и психологически стрес могат да издържат, да изпитат търпението си и постоянството си и да използват тези нови прозрения, за да предефинират личните си цели.

Училище в сърцето на обществото - в университета

Физиотерапията включва подпомагане на всеки човек да намери най-добрия начин да придобие пълно чувство за благополучие. Тази философия се отразява в социалната среда на училището ни. Животът и ученето в общността на Eckartsweier, където се намира нашето училище, се характеризира с близки междулични отношения, сътрудничество и очарованието на местните жители на Южен Баден. Богато оцветените и съвременни училищни сгради се вписват идеално в традиционните къщи на полуразрушените селища, които се сливат в идиличната селска обстановка като топли цветя. Завършвайки взаимно идеално, университетът и селището се обединяват като едно цяло. Нашите ученици идват от цяла Европа, което прави Eckartsweier жизнено място за срещи за различни култури. Отличната инфраструктура с разнообразие от магазини и развлекателни съоръжения, както и спокойният начин на живот превръщат на края на Черноморието изключително приятно изживяване. Тези перфектни обкръжения подпомагат учениците да успеят да разберат и преживеят кариерата на физиотерапията от първа ръка.

Местоположения

Местоположения
  • Germany Online

    Staatl. anerkannte Physiotherapieschule Ortenau gGmbH Birkenstraße 5 (entrance Willstätterstraße) 77731 Willstätt-Eckartsweier Germany, , Germany Online

    • facebook
    • youtube

Програми

Въпроси