NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University of Applied Sciences

Представление

Разширяването на границите ви е за какво става въпрос, това е, което вярваме. Светът е под краката ви и можете да постигнете всичко. Продължаваме да предизвикваме нашите студенти, персонал и партньори да откриват и развиват своите таланти. Това е пътят, който води до иновации чрез сътрудничество с професионалното направление и непосредствената среда.

Всички учебни програми в NHL Stenden са акредитирани от холандско-фламандската организация за акредитация (NVAO). По този начин се гарантира, че ще получите висококачествено образование, което отговаря на международните образователни стандарти.

Ние сме университетски университет с приложни науки, с холандски корени, но със силен международен фокус. Ето защо в рамките на нашата "Голяма обиколка" имаме международни клонове в Бали, Катар, Южна Африка и Тайланд. Стремим се да намерим нови начини за интегриране на образованието, научните изследвания и най-новите постижения в професионалния свят. Нашите ученици, преподаватели и изследователи работят заедно в малки екипи по реални случаи. Те тестват своите иновативни идеи на практика. Нашите курсове включват тенденции и развития във всички отрасли, както на национално, така и на международно ниво.

Бъдещите призиви за предприемчиви и находчиви професионалисти. Специалисти, които знаят как да превеждат знанията си в иновативни решения. Те ще имат видението и смелостта, от които се нуждаят, за да гледат отвъд собственото си професионално направление.

79685_NHLStendenGebouwLeeuwarden-1044-copy.jpg

Причините # 6

Животът е да пробиеш границите. В нашия международен университет за приложни науки искаме да ви насърчаваме всеки ден да откривате и развивате своите таланти. За да ви насочи към пътуване, което ще ви отведе извън границите на вашето образование, ще ви помогне да надникнете извън своето поле и да се развиете чрез сътрудничество с другите.

Защо NHL Stenden : 6 причини да изберете NHL Stenden

 1. Най-качествено образование: да ви даде степен, която наистина работи!
 2. Динамична глобална мрежа: предлага динамична глобална мрежа, която ще ви отведе на места.
 3. Иновативна образователна концепция: научава ви да превръщате идеите в практически решения.
 4. Отлични перспективи за кариера: дава ви набор от умения за начало.
 5. Страхотен студентски живот: да бъдеш разнообразен, отворен и общителен. Така че можете да бъдете себе си.
 6. Достъпно образование: помага ви да извлечете максимума от обучението си.

Образователна концепция: Дизайн-базирано обучение

С Design-Based Education (DBE) превръща идеите в практически решения. В малки, интердисциплинарни екипи студентите работят по задания от реални клиенти. Това е най-добрият начин да се подготвите за бъдещото си поле. Този начин на работа поставя силен фокус върху личностното развитие на нашите ученици; те са отговорни за собствения си път на обучение. Новата ни образователна концепция ще бъде използвана в 32 от нашите курсове, от септември 2018 г. нататък. Той ще бъде приложен и в останалите учебни програми през следващите години.

Защо Холандия?

Трябва да има причина, поради която в Холандия учат 90 000 чуждестранни студенти от 160 различни страни. Можете да прочетете по-долу защо Холандия е идеалното място за започване на вашата международна кариера.

Отлично образование

Висшето образование в Холандия е известно в цял свят с високото си качество и международната си среда за обучение. Холандските образователни институти постигат добри резултати в международен план, а NHL Stenden например е високо ценен за качеството на своето образование. За трета поредна година сме посочени като един от 3-те най-добри големи университета за приложни науки в Холандия според холандското Ръководство за висше образование 2021.

„Обичам принципа на преподаване и как той подчертава личните отношения. Фокусът е върху обучението и подкрепата на учениците и тъй като учителите се грижат за мен, мога да се съсредоточа върху ученето. " - Kyra Bar говори за образователната концепция NHL Stenden

Иновативна образователна система

Холандската образователна система е интерактивна и се фокусира върху работата в екип, което означава, че помага на чуждестранните студенти да се срещат помежду си. По време на следването си вие придобивате и развивате умения като анализ и решаване на проблеми и творческо мислене. Научавате се как да формирате собствено мнение, да поддържате отвореност и да увеличавате международната си ориентация. NHL Stenden е една от 6-те причини, поради които международните студенти избират NHL Stenden . Нарича се образование, основано на дизайн и означава, че учениците работят по задачи от реалния свят и трансформират своите идеи в практически решения. Можете да научите повече за това какво мислят нашите ученици за нашата образователна концепция и защо това е причина за обучение в NHL Stenden тук и как работи тук.

Най-добри чужди английски умения

Холандия има най-голямото население с англоговорящо население от всяка държава в континентална Европа. Всъщност холандците са най-добрите, които не говорят местен английски наоколо! В големите градове чуждестранните граждани могат дори да си намерят работа, без да е необходимо да говорят холандски, особено ако е в един от многото по-големи мултинационални компании. Страната ни е и най-големият доставчик на курсови програми с преподаване на английски език в Европа. NHL Stenden предлага както бакалавърски, така и магистърски програми, преподавани по английски език.

Отворени, безопасни и приветливи

Ако решите да следвате в Холандия, ще бъдете част от международната общност с над 200 националности. Холандците се считат за отворени и директни, което означава, че е доста лесно да се срещнете с тях и да обменяте идеи. Холандия също е една от най-безопасните страни в света според индекса за глобален мир и е в топ 10 на най-щастливите страни в света. Като цяло Холандия е просто чудесно място за обучение.

Достъпно образование

Животът в Холандия не е скъп в сравнение с англоговорящите страни. Холандското висше образование се субсидира от правителството и това означава, че таксите за обучение са относително ниски. Може да имате право и на заем за покриване на таксата за обучение или на стипендия от холандското правителство. Достъпното образование всъщност е една от 6-те причини, поради които студентите идват да учат в NHL Stenden . Можете да научите повече за това, което нашите ученици мислят по темата тук.

Малка, но жизнена държава

Холандия е малка, но жизнена страна. Общественият транспорт ще ви отведе почти навсякъде, където искате да отидете, но велосипедът е най-евтиният и лесен начин за придвижване - особено ако живеете в град. В Холандия има какво да се направи и всичко възможно в рамките на студентски бюджет. Отидете на еднодневна екскурзия до Амстердам, наемете лодка в живописния град на канала Giethoorn, отидете на един от големите фестивали или отидете на колоездене и плуване на един от Вадденските острови. Холандия може да предложи толкова много.

Централно местоположение на картата

Холандия има какво да предложи, но може да искате да разперите крилата си още повече и да отидете на международни пътувания през почивните дни или по време на празниците. Просто проверете картата на Европа и ще видите колко централно се намира Холандия. Това наистина улеснява разглеждане на забележителности в страни като Германия, Белгия, Франция и Великобритания и отнема само около 45 минути от Амстердам до Париж, Берлин, Брюксел или Лондон. Холандия също има чудесни влакови връзки до практически всички големи европейски градове.

NHL Stenden се намира в северната част на Холандия, близо до Германия, както и до международното летище в Амстердам, което улеснява пътуването в чужбина. Колкото и изкушаващо да е това, да останеш по-близо до кампуса също е чудесно. Градовете в кампуса може да са сравнително малки, но има много общо със страхотни студентски съоръжения, спортни клубове, дейности, организирани от студентски асоциации, и езера, гори и острови там за проучване. Щракнете тук, за да разберете защо студентите смятат, че # причина 5 страхотният студентски живот е една от 6-те причини за обучение в NHL Stenden .

Година на ориентация

Като част от инициатива на холандското правителство за привличане на международни таланти, възпитаници извън холандските висши учебни заведения могат да кандидатстват за разрешение за „Ориентационна година“ след дипломирането си. Това разрешение позволява на завършилите да си търсят работа или да започнат собствен бизнес през период от една година, без да се налага да кандидатстват за разрешение за работа. Много възпитаници се задържат още по-дълго; скорошно проучване разкри, че една четвърт от всички чуждестранни студенти остават в Холандия до края на живота си след дипломирането си (Nuffic, 2016).

жилище

Намиране на квартира в Холандия

Намирането на място за живеене в северната част на Холандия, където се намират клоновете на NHL Stenden

След като сте приети и се регистрирате за учебна програма в NHL Stenden , трябва да започнете да търсите квартира. Препоръчваме ви да започнете рано с намирането на подходящо настаняване. По този начин можете да сте сигурни, че ще намерите правилното място за живеене по време на обучението си.

Видове настаняване

В Холандия е обичайно студентите да наемат стая в обща къща или апартамент с други студенти. Има и опции за наем на двустаен или студиен апартамент. Обикновено настаняването на студенти се осигурява от агенти за недвижими имоти или частни наемодатели, които рекламират стаите си на различни платформи.

Договори за наем и разходи

Обикновено в Холандия ще бъдете помолени да подпишете договор за наем от поне 12 месеца и да платите поне един месец наем като обезпечение. Повечето наемодатели предлагат необзаведени стаи с напълно оборудвана кухня и баня, които споделяте с вашите съквартиранти. StudentStay е изключение; те предлагат напълно обзаведени стаи. Обикновено наемът се плаща на месец.

Главна информация

Класации

Отлично образование

Висшето образование в Холандия е известно в цял свят със своето високо качество и международната си учебна среда. Холандските образователни институти имат добри резултати в международен план, а NHL Stenden University of Applied Sciences, например, е високо ценен за качеството на своето образование. За трета поредна година сме посочени като един от 3-те най-добри големи университета по приложни науки в Холандия според Холандското ръководство за висше образование 2021.

Препоръки на учениците

Местоположения

 • Leeuwarden

  NHL Stenden Leeuwarden Rengerslaan 8, 8917 DD, Leeuwarden

  • Groningen

   NHL Stenden Groningen (Dutch programs) Phebensstraat 1, 9711 BL, Groningen

   • Emmen

    NHL Stenden Emmen Van Schaikweg 94, 7811 KL , Emmen

    • Meppel

     NHL Stenden Meppel (PABO-course, in English) Van der Duyn van Maasdamstraat 1, 7942 AT , Meppel

     • Assen

      NHL Stenden Assen (Dutch programs) Zeemanstraat 1, 9406 BZ , Assen

      Chat with students

      Въпроси