Keystone logo
TED University

TED University

TED University

Представление

Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на Турция, който вярва в жизненоважната роля на образованието за модернизацията на страната, заяви в речта си по време на откриването на турското Велико народно събрание през ноември 1925 г., че за да се постигне целта създадена за модерна образователна система в Турция, имаше нужда от участието на частното предприятие. Турската образователна асоциация е основана на 31 октомври 1928 г. въз основа на тази визия и в съответствие с пионерските усилия на Ататюрк и неговите приятели. На 12 декември 1939 г. с решение на кабинета му е даден юридически статут на „Асоциация за обществено благо“.

Както е посочено във втората клауза на нейната харта, президентът на турската република е пазител на турската асоциация за образование. TED е дългогодишна организация на гражданското общество, която предоставя стипендии на успешни студенти с ограничени доходи, отваря училища и общежития с чужд език като средство за обучение както в Турция, така и в чужбина, изгражда научни платформи за по-нататъшни усилия за повишаване на нивото на образование в Турция наравно със съвременните световни стандарти, създава информираност за проблемите на образователната система в Турция и възможните й решения и допринася за формулирането на турските образователни политики. Към момента TED има 38 училища, 2 представителства, студентско общежитие, офис на възпитаници и много спортни клубове, свързани с неговите училища.

65334_TedUniversitesi37.JPG

TEDU

TED University ( TEDU ) е създаден през 2012 г. от турската асоциация за образование (TED), която е пионер в развитието на образованието в Турция от 1928 г. TEDU е прогресивна академична институция, предлагаща интегриран подход към висшето образование и висококачествен студент -фокусиран образователен опит. Чрез академична строга курсова работа, динамично преподаване, значими изследвания и безброй възможности за ангажиране на студенти на местно ниво и в чужбина, ние се стремим да изградим разнообразна общност от социално отговорни, глобално настроени учещи се през целия живот.

С настоящото каним студентите да участват активно в средата на постоянно обучение и производство в TEDU и да се насладят на привилегията да бъдат студенти в TEDU с много възможности за стипендии.

60779_0Tedu138.jpg

Мисия на TED University

TED University носи мисията да насърчава завършилите студенти, които са креативни, многостранни, критично настроени, самоуверени, добре закръглени учащи се през целия живот чрез използване на иновативни методи на преподаване и учебни програми, които имат подходящ баланс от дълбочина до ширина, изискван от глобалните икономики на знанието; принос в света на науката чрез генериране на нови знания чрез широк спектър от научни изследвания и творчески усилия във фокусни области от институционален приоритет; и да бъде прозрачна, отговорна, надеждна и отворена за обучение институция, целяща приемственост и устойчиво развитие. Със своята прозрачна и организационна структура TED University стреми да се превърне в отговорна и надеждна институция за всички заинтересовани страни, фокусирайки се върху стабилността и устойчивото развитие, и университет, отворен за учене.

Визия на TED University

Визията на TED University е да осигури най-доброто образователно преживяване на своите студенти и да се превърне в един от водещите университети-фондации в Турция.

Основни ценности

 • Уважение към етичните ценности
 • Почтеност, солидарност и взаимно уважение
 • Прогресивна и светска институционална позиция
 • Превъзходство в преподаването и научните изследвания
 • Здрава и интегрирана култура на качество
 • Дух за партньорство и сътрудничество
 • Участие на заинтересованите страни
 • ТЕД традиция

транспорт

TED University кампус TED University е в центъра на града и е на еднакво разстояние отвсякъде. Със своето местоположение в пресечната точка на транспортната мрежа, той осигурява лесен достъп на своите ученици.

Архитектурата на TEDU предлага на нашите ученици удобно и комфортно образователно пространство, което насърчава работата. Нашият университет, който оборудва своята инфраструктура с модерни технологии, дава увереност на нашите студенти с най-ефективните, полезни и бързи технически съоръжения.

Кетъринг

В нашия кампус има кафенета (Chill-in и Coffee Break) и трапезария (Diner by Coffee Break), обслужващи студенти от TED University . Нашите ученици могат да използват тези кафенета и кафенета за своите нужди от храна и напитки. В допълнение, нашите кафенета позволяват на нашите студенти да прекарват времето си социално. В допълнение към това, нашите студенти могат да се възползват и от автоматите за храна и напитки, разположени в различни точки в нашия кампус.

Среда

TED University Campus предлага всякакви висококачествени среди, от които нашите студенти може да се нуждаят в социален, културен, артистичен и спортен контекст. Нашите членове могат да използват спортния център TEDU безплатно, след като подадат документите, необходими за членство в нашия Спортен център. Освен това, групови и частни уроци се предлагат в нашите съоръжения с нашия експертен персонал.

Закрит плувен басейн
Закритият плувен басейн има полуолимпийски характеристики и е дълъг 25 метра, широк 12 метра и дълбок 2 метра. Разполага с 5 ленти. Закритият плувен басейн е на етажа B1 на блок E.

Фитнес център
Във фитнес залата се предлагат различни кардио уреди, уреди за тежести и свободни тежести, отговарящи на нуждите на всеки, който иска да спортува. Фитнес центърът е на 1-ви етаж в блок E.

Проф. Проф. Д-р Rüştü Yüce Спортна зала
Нашата гимназия е с редовни размери и е домакин на много състезания. Може да се използва от членовете на TED University в определени моменти. Необходимото спортно оборудване (топка, мрежа и др.) Се предоставя от нашия университет. Фитнес залата ни се намира на партера на блок E.

Спортно студио
В нашето спортно студио, разположено на етажа B2 на блок E, се провеждат групови уроци и частни уроци.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

 • Ankara

  Ziya Gökalp Caddesi No:48 06420, Kolej Çankaya ANKARA, , Ankara

Въпроси