Keystone logo
University of the West

University of the West

University of the West

Представление

За да се създаде университет в Кетцалтенанго, чиято цел е да образова своите студенти с философия, основана на свободата, насочена към изграждане на свободно, мирно общество с високо академично ниво и който също би бил склонен да предлага кариера, която да подготви своите студенти. студенти, за да се изправят пред предизвикателствата на бъдещето, разширението на университета „Франсиско Марокин“ в град Ел Алто е основано през 1994 г.

University of the West ще бъде продължение на доктриналната ориентация на разширението на Университета Франсиско Марокин, когато се оттегли от Кетцалтенанго. Той е основан от група бизнесмени и професионалисти от Кетцалтекан, които формират настоятелството за създаването му и инициират съответните процедури за неговото упълномощаване.

Някои бяха бивши студенти и преподаватели на UFM и членове на Висшия съвет, който заяви, че университетът е назначен да ръководи и администрира с икономическа независимост. Закупуването на земя за създаване на централната централа на Universidad de Occidente започва и успоредно с това, работата и координацията, които водят до откриването на две разширения в Гватемала Сити и в департаментите Escuintla, Suchitepéquez, Retalhuleu, Huehuetenango и San Департамент Педро в Сан Маркос. Той започва своята дейност като такъв в град Кетцалтенанго през 2010 г., когато Съветът за висше частно образование разрешава дейността му и е публикуван в Официален вестник на 3 март 2010 г.

Мисията на университета е преподаването и разпространението на Философията на свободата с лична отговорност във всички области на човешкия живот, за да допринесе за материалния и духовен прогрес на човечеството.

Местоположения

  • Quetzaltenango

    Avenida Las Americas,9-84, , Quetzaltenango

    Въпроси