Universidad Internacional de las Américas

Universidad Internacional de las Américas

Universidad Internacional de las Américas

Представление

История на университета

На 24 април 1986 г. откриването на Международния университет на Америка е одобрено от Националния съвет за частно университетско образование (CONESUP), като това е първото частно университетско висше учебно заведение, одобрено от този орган. Той започва работата си в сграда, разположена на изток от столицата в Barrio La California, където се преподават бизнес администрация, предучилищно образование, международна търговия, компютърно инженерство, индустриално инженерство, английски език и туризъм.

В края на осемдесетте и началото на деветдесетте години новият кампус е построен там, където днес се намират съоръженията на главния щаб, разположен на Calle 23 и Avenida 7 bis в квартал Аранхуес на град Сан Хосе, пред на комплекса Културни Бивша митница. В момента Международният университет на Америка има 21 специалности, които покриват областите на здравеопазването, инженерството, архитектурата, икономиката, социалните науки и езиците в бакалавърска, бакалавърска и магистърска степен.

Университетът е роден с лозунга да бъде еталон в частното висше образование, което става очевидно през годините, оставяйки своя отпечатък върху обучението на професионалисти, интегрирани на пазара на труда. Днес ние искаме да продължим историята, движейки се към бъдещето с оптимизъм, непрекъснато да се обновяваме, да възприемаме нови методологии на преподаване в съответствие с изискванията на времето, да разширяваме нашите ресурси за изследване и да се проектираме с по-голяма сила към обществото, за да взривим промяната.

За Коста Рика

Коста Рика е централноамериканска страна, известна с мотото си „Pura Vida“. Отличава се с това, че най-добрите съюзници на обитателите му са уважението, смирението и гостоприемството. Според индекса Happy Planet на New Economics Foundation тя е смятана за най-щастливата страна в света и една от най-спокойните според индексите Global Peace (IPG), което прави престоя приятен за тези, които я посещават. те посещават.

Има 4% от световното биоразнообразие; Освен това има правителство, което е ангажирано с околната среда, поради което силно подкрепя предложението за постигане на въглеродна неутралност до 2021 г. Коста Рика има стабилен и приятен климат. Двата преобладаващи сезона са сухи и дъждовни.

Приемане

Местоположения

Местоположения
  • San José

    Barrio Aranjuez, Calle 23 y Avenida 7, 10101, San José

    Програми

    Въпроси