Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
University of Hradec Králové, Faculty of Education

University of Hradec Králové, Faculty of Education

University of Hradec Králové, Faculty of Education

Представление

Открийте университета в Храдец Кралове

УНИВЕРСИТЕТ НА ХРАДЕК КРАЛОВ

Запознайте се с динамичен и младежка среда на Университета в Храдец Кралове - институция, основана през 1959 г., която е за сметка сегашното си име от 2000 г. насам. В момента на Алма матер на повече от 7300 студенти, от Университета на Храдец Кралове осигурява високо качество на висшето образование в рамките на широк спектър от учебни области, които включват социални науки, хуманитарни науки, образователни науки, природни науки, икономика и информационни технологии изследвания. Големият брой на заявленията, подадени в университета всяка година демонстрира високо търсенето на обучението си в университета, и потвърждава отличната си име. В университета в Храдец Кралове е жива институция, и неговото постоянно развитие е отразено както в академичните и строителни дейности: нови факултети и институти се създават, нови учебни програми са акредитирани, както и изграждането на кампуса университет е в непрестанна напредък. Кампусът University е разположен удобно в центъра на града на пешеходно разстояние от другите университетски сгради, образователна и научна библиотека, и стария град.

Завършилите. Университетът на Храдец Кралове подготвя квалифицирани специалисти, които успяват на местния пазар на труда, както и в чужбина. През 2010 г. в университета са получили дипломата етикет, сертификат, издаден от Европейската комисия потвърждава, че университетът отговаря на всички стандарти на европейските висшите учебни заведения. В документа се дава автоматично на всички завършили, и той гарантира по целия свят признаване на дипломата от университета в Храдец Кралове.

Университетът се състои от пет части: Факултет по педагогика, Факултет по информатика и мениджмънт, Философски факултет, Факултет по науката и Институт по социални дейности.

ФАКУЛТЕТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Факултетът по педагогика на Университета в Храдец Кралове предлага 64 курса на образованието през целия живот, броят на придружителите на тези курсове е по-висока от 1300. Курсове, предлагани от Университета на Третата епоха са много популярни; повече от 600 студенти са записани в тях през 2014.

Курсовете от Факултета по образование на Университета в Храдец Кралове са дадени от 172 академични служители, от които има 12 професори и 33 доценти.

Научните и изследователски дейности Faculty's са разработени в няколко нива. Един от тях е участието на експертите Faculty's в различни видове проекти - проекти, подкрепени от Агенцията Грант на Чешката република и проектите, подкрепени от самия факултет (фокусът е съсредоточен върху развитието на научния потенциал на млади академични служители и върху научните изследвания и научни дейности на учениците).

Служителите на Faculty's са активно включени в някои от проектите на ЕСФ. дейности публикуване на академични служители са реализирани в рамките на национални и международни списания; на Университетско издателство "Гаудеамус" успешно публикува прегледани монографии и учебни материали. Академичния състав участват в редица национални и международни конференции. Най-важното събитие, насочена към професионални срещи на експерти и специалисти са Дни на Педагогика провеждат всяка година през последната седмица на месец март. Това събитие вече е установила своята традиция.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Академичната година е организирана в 2 семестъра. Зимният семестър обикновено започва през третата седмица на септември и завършва през декември; летния семестър започва през февруари и завършва през юли. Семестър винаги е последвано от период на 6 седмица на изпити.

Нашият университет е много добре установена система с приятели. Мисията на ESN Buddy System HK е да се помогне с интеграцията на Еразъм и други чуждестранни студенти в местната среда.

Студентите от Университета на Храдец Кралове са снабдени с настаняване за Palachova университетската общежитие.

(Граждани на страни извън ЕС) VISA: Чужди граждани, които са предмет на изискване за виза, са длъжни да подадат заявление за виза преди влизането им в Чехия в оторизиран Чешката посолство. Visa не се изисква за гражданите на ЕС. Това може да отнеме 2 месеца, за да получи виза, така че не забравяйте да се прилага по време!

Разрешение за пребиваване за целите на обучението е задължително за всички чуждестранни студенти, които отсядат тук за повече от 90 дни. Някои страни от ЕС: Задължително е за студенти от страни извън ЕС, да имат разрешение за пребиваване / виза преди да дойде в Чехия - това няма значение, колко дълго те ще учат тук. Учениците трябва да се прилагат за разрешение за временно пребиваване в Чешката посолство, консулство или дипломатическо представителство у дома или в най-близкия страната. На международните офиси на съответните факултети предоставят помощ за входящи чуждестранни студенти.

Защо да учим в Чешката република?

 1. Тъй като тя предлага безплатно образование в държавните университети! Образованието в Чешката република има значителна предимство - тя може да бъде безплатно, за тези, които желаят да получат диплома от Университета в Чехия, т.е. за тези, които учат на чешки език.
 2. Поради високото качество на образованието. Днес, дипломи от чешките университети са високо оценени в целия свят, заедно с английски и американски, и се признават във всички страни на Европейския съюз.
 3. Заради възможността да пътуват в рамките на Европейския съюз. Чешката република е член на ЕС, а през 2007 г. се присъедини към Шенгенското пространство, което дава възможност на студентите да се движат без виза за всички държави от Шенгенското споразумение.
 4. Поради възможността за успешна кариера! Чуждестранните студенти след дипломирането да си намеря работа в Чехия или европейско публично, както и в частни институции и фирми в еднаква степен както чешките граждани.
 5. Поради високото качество на европейския живот и ниски цени. Благодарение на своята политическа и икономическа откритост, днес Чехия е един от най-развитите страни от Централна Европа. Дневна стандарт са сравними за Западна Европа, но цените на храна, настаняване и стоки са много по-ниски.
 6. Бърза адаптация на нашите ученици в Чешката околната среда. Днес Чехия е мултикултурна и отворена страна, в която по-голямата част от гражданите може да се говори най-малко английски.

Местоположения

 • Hradec Kralove

  Rokitanského 62

  Въпроси