Keystone logo
University of Limassol

University of Limassol

University of Limassol

Представление

Университетът в Лимасол е развитие на Cyprus International Institute of Management (CIIM), известно бизнес училище, работещо в Кипър от 1990 г., когато е основано като частно училище за висше образование от група водещи ръководители на кипърската икономика и известни академици от водещи университети в чужбина.

Стотици международно признати учени от чуждестранни университети и видни кипърски академици са преподавали в CIIM. През 33-те години на работа на CIIM около 3000 кипърски и международни студенти са учили в 10-те предлагани следдипломни програми. Значителен брой от нашите възпитаници получиха стипендии от Република Кипър и световни правителства, както и кипърски и чуждестранни организации и фирми. Повече от 500 завършили CIIM са заемали и продължават да заемат управленски позиции в публичната служба, полудържавните организации, образователната служба и местното управление, докато много стотици завършили управляват организации и предприятия не само в Кипър, но и в чужбина.

CIIM Innovations Ltd., собственикът на CIIM, кандидатства пред властите за трансформирането на CIIM в университет като признание за неговите повече от 30 години успешни операции като следдипломно училище с международно признание и постепенното му разширяване в дисциплини извън бизнеса, включително компютърни науки и технологии, икономика и финанси. След строга оценка от CYQAA, CIIM е надграден до университет, Университета на Лимасол (UoL). Началната дата на работа на университета е 1 септември 2023 г.

Местоположения

 • Aglantzia

  21 Akademias Avenue, 2107, Aglantzia

  • Limassol

   3-5 Chaidariou Street, 3020, Limassol

   Въпроси