Keystone logo
University of Montenegro, Faculty of Economics Академични изследвания по бизнес и икономика на английски език (MONTEB)
University of Montenegro, Faculty of Economics

Академични изследвания по бизнес и икономика на английски език (MONTEB)

Podgorica, Черна Гора

3 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

На територията на колежа

Представление

Икономическият факултет, съставна част на Университета на Черна гора, се отличава с това, че е първият факултет в Черна гора, който се гордее със студентско тяло от над 2300 активни учащи. През шестдесетгодишното му съществуване близо 14 000 студенти са завършили успешно различни учебни програми. Институцията се гордее с богатия си опит в обучението на икономисти, предлагайки модерни учебни програми, съобразени с европейските и световни образователни тенденции. Тези програми са предназначени за ученици с високи постижения в гимназията, които се стремят да придобият знания и умения, съобразени с международния пазар на труда.

В Стопанския факултет амбициозните млади хора, които се стремят да станат експерти в области като икономическа политика, финанси, мениджмънт, маркетинг, предприемачество, банково дело и счетоводство, ще намерят идеалната среда. Освен това факултетът е много подходящ за онези, които се стремят да успеят в ролята на бизнесмени и собственици на частни фирми.

През предстоящата учебна година факултетът планира да приеме талантлив и разнообразен бакалавърски клас. Тези студенти могат да очакват да получат специализирано образование, сравнимо с това в престижни университети по света, всички в рамките на оживения град Подгорица.

Предимства и причини да кандидатствате за първата академична бакалавърска програма за обучение на английски език в Черна гора:

Академичното обучение по бизнес и икономика на английски език с продължителност три учебни години включва 180 ECTS кредита.

Процедурните правила са същите за чуждестранните студенти.

Всички кандидати могат да кандидатстват за жилище в кампуса.

В партньорство с корпоративните партньори на факултета, ние предлагаме щедри схеми за стипендии, които осигуряват финансова подкрепа, базирана на заслуги, за нашите студенти.

Нашият преподавателски екип се състои от преподаватели от Черна гора и повече от 50 партньорски институции за висше образование. Гостуващите преподаватели са експерти от бизнес обществото.

Нашата алумни общност и нарастващата мрежа от партньори от най-успешните компании и публичния сектор ще предоставят на нашите студенти възможност за едномесечен стаж, по време на който те придобиват ценни знания и умения и се подготвят за пазара на труда.

Членството на Стопанския факултет в програми за международна мобилност дава възможност на нашите студенти да прекарат част от обучението си в един от повече от 70 университета.

Включете се в дейностите на четири от нашите центрове към Стопанския факултет – Център за кариерно развитие, Център за бизнес, Център за международно сътрудничество и Център за статистически анализи. Всеки от тях има специфична роля в постигането на нашата мисия, основана на разширяване и подобряване на знанията и професионалните умения на нашите студенти.

Нашата Академия за меки умения и Зимно училище по статистика ще насърчат личното ви израстване, като ви предоставят компетенции, които ви позволяват да се включите в обучение през целия живот и да допринесете за нашето общество.

Информирайте се за текущите изследвания на нашите преподаватели на икономическия семинар, който се организира ежемесечно.

Станете доброволец и допринесете за организирането на множество гостуващи лекции, обучения и семинари във факултета.

Участвайте в организирането на нашата международна конференция по икономика и бизнес в Черна гора.

Стопанският факултет е член на най-престижната европейска акредитационна къща European Foundation for Management Development EFMD и е в процес на получаване на международна акредитация EPAS, която ще потвърди качеството на предлаганите от нас програми.

Условията за обучение и работа са съобразени с нуждите на съвременния учебен процес, а всички кабинети са оборудвани с мултимедийни дъски и най-съвременни компютри.

Скоро ще открием Клуб, насочен към студенти, възпитаници и преподаватели на Стопанския факултет, който ще се превърне в център на всички събития, събирания и извънаудиторни дейности на факултета.

Ако решите да станете член на една от няколкото студентски организации, това може да повлияе на вашата кариера и студентски опит по време на вашето обучение и след дипломирането.

Приемане

Учебен план

За училището

Въпроси