Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

Представление

Лидери в образованието в Грузия

Университетът на Северна Джорджия е част от университетската система на Джорджия и е определен като държавна лидерска институция и Военен колеж на Джорджия. С около 20 000 студенти, Университетът на Северна Джорджия е един от най-големите държавни университети в щата. Позициониран в най-бързо развиващия се регион на щата, UNG се състои от пет кампуса, обединени от една единствена мисия, фокусирана върху академични постижения и академични и съвместни програми, които развиват студентите в лидери за едно разнообразно и глобално общество.

История на УНГ

В началото на 2012 г. Бордът на регентите на Университетската система на Джорджия препоръча консолидирането на North Georgia College & State University, който е основан през 1873 г. в Далонега, Джорджия, и Gainesville State College, който е основан през 1964 г. в Гейнсвил, Джорджия. Консолидацията стана официална на 8 януари 2013 г., създавайки Университета на Северна Джорджия (UNG) с четири кампуса в североизточна Джорджия.

През август 2015 г. UNG отвори допълнителен кампус в Блу Ридж, Джорджия, за да обслужва студенти в най-северния регион на щата.

Като регионална институция с няколко кампуса и висш военен колеж, UNG е уникален в набора от образователни Pathways , които предлага на студентите. От асоциирани степени до програми на висше ниво, UNG предоставя набор от възможности за подпомагане на развитието на студентите в лидери за едно разнообразно и глобално общество. Един от само шестте федерално определени висши военни колежи в нацията, университетът носи отличието на Военния колеж на Джорджия и неговата национално призната армейска ROTC програма привлича студенти от целия щат, регион и нация. Освен това UNG е определен от Университетската система на Джорджия като държавна лидерска институция и е спечелил Класификацията за ангажираност на общността от Фондация Карнеги за напредък в преподаването.

Нашата култура

Университетът на Северна Джорджия е общност от студенти, преподаватели, служители, възпитаници и приятели, които са отдадени на образователните постижения, развитието на лидерството и ангажираността на общността.

Институционалните ценности на UNG – отлични постижения, фокус върху студентите, почтеност, ангажираност и обслужване – са от съществено значение за нашата идентичност и мисия да подготвим студентите да станат лидери в едно разнообразно и глобално общество. Културата на UNG засилва този ангажимент и нашата роля като отговорни стопани на ресурсите и отговорностите, които са ни поверени.

Нашата визия

Университетът на Северна Джорджия ще бъде регионален и национален лидер за академични постижения, ангажираност, възможности за образование и развитие на лидерство.

Нашата мисия

Университетът на Северна Джорджия, регионална институция с няколко кампуса и първокласен висш военен колеж, осигурява култура на академични постижения в среда, фокусирана върху студентите, която включва качествено образование, обслужване, запитвания и креативност. Това се постига чрез широк достъп до всеобхватни академични и съвместни учебни програми, които развиват студентите в лидери за едно разнообразно и глобално общество. Университетът на Северна Джорджия е ръководна институция на университетската система на Джорджия и е Военният колеж на Джорджия.

Нашите ценности

 • Превъзходство - Насърчаване на стандарти за изпълнение и отчетност, които надхвърлят очакванията
 • Фокус върху учениците - Улесняване на успеха и постигане на образователни цели за всички ученици и насърчаване на приветлива среда, която цени и отразява разнообразието и приобщаването.
 • Почтеност - Култивиране в себе си и в другите на желанието и твърдостта да действаме честно и етично
 • Ангажираност - Насърчаване на активно участие, интелектуално проучване и креативност, сътрудничество и партньорство в общността
 • Служба - Даване на себе си за подобряване на живота и богатството на университета и всички негови членове, както и на по-голямата общност

Характеристики на кампуса

Кампус Далонега

Сгушен в подножието на планините Blue Ridge, кампусът Dahlonega помага на студентите да разгърнат своя потенциал от 1873 г. UNG е един от само шестте висши военни колежи в страната с близо 800 кадети в нашата всепризната програма Army ROTC, базирана тук .

С повече от 100 клуба в кампуса, плюс гръцкия живот, вътреучилищни спортове и студентски дейности, ще имате много начини да се включите и да създадете приятели в кампуса. Ще обичате да използвате свободното си време, за да опитате магазините и ресторантите около историческия градски площад или да се насладите на величествените гледки от поход по някоя от близките планински пътеки. А когато сте в настроение за забавления в големия град, ние сме само на час път с кола от Атланта.

Кампус в Гейнсвил

Дом на повече от 7500 пътуващи студенти, кампусът в Гейнсвил е на около един час северно от метро Атланта, като ви дава удобен достъп до големите градски атракции, заедно с много възможности за местно забавление или просто мързелив ден на красивото езеро Лание.

Със своето местоположение като регионален център за здравеопазване, селско стопанство, търговия на дребно и други ключови индустрии, кампусът в Гейнсвил е уникално разположен, за да ви даде достъп до работни места и стажове в различни процъфтяващи индустрии.

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Dahlonega

   82 College Circle Dahlonega, GA 30597, 30533, Dahlonega

  • Gainesville

   3820 Mundy Mill Rd. Oakwood, GA 30566, , Gainesville

   Въпроси