Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Science and Arts of Oklahoma

University of Science and Arts of Oklahoma

University of Science and Arts of Oklahoma

Представление

Отбелязвайки повече от век служба като единствения публичен колеж по либерални изкуства в Оклахома, University of Science and Arts of Oklahoma - класиран на национално ниво по качество и стойност - е признат лидер и новатор в интердисциплинарните изследвания.

Подобно на най-добрите частни колежи за либерални изкуства, USAO предлага малки класове; награден факултет; и култура в кампуса, която насърчава приобщаването, тясното взаимодействие между преподаватели и студенти и възможностите за изследователска работа на студентите. USAO обучава целия човек, насърчава растежа чрез обществена услуга и нашите атлетически отбори се състезават в 13 спорта NAIA.

Основан през 1908 г. като Оклахома колеж за жени (OCW), той е първият колеж, създаден от първия законодателен орган на Оклахома. Една от само седемте държавни институции с подобни мисии, създавани някога в тази страна, USAO има най-старата оригинална мисия на всеки държавен колеж или университет в Оклахома, различен от университета в Оклахома. USAO е и единственият колеж в Оклахома, наречен Национален исторически район в Националния регистър на историческите места.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪДЪРЖАНИЕТО

Ние вярваме, че най-добрият път към смислен и целенасочен живот е образование, което интегрира знания от много дисциплини, за да подготви хората за 21-ви век.

ТОП 10 ДИСТИНКТИВА НА USAO

 1. USAO предлага богат образователен опит. Като единственият публичен университет за либерални изкуства в Оклахома, USAO предоставя на студентите широк образователен опит, основан на науките и хуманитарните науки, който засилва комуникацията, критичното мислене и решаването на проблеми.
 2. Курсовата работа е изградена около уникално интердисциплинарно ядро. Програмата за интердисциплинарни изследвания (IDS) на USAO остава толкова новаторска и днес, колкото когато е създадена преди 50 години чрез интегриране на знания от много дисциплини.
 3. USAO е пионер в иновативния подход за преподаване на екип. Екипното обучение в програмата IDS е иновативен подход, който поставя двама или повече преподаватели от различни дисциплини в класната стая, предлагайки на учениците различни перспективи и подходи към един и същи материал.
 4. Нашата мисия привлича висококвалифицирани преподаватели. Почти 90% от преподавателите на USAO имат завършени степени в своята област и нито един клас не се преподава от асистенти. Членовете на факултета идват от престижни висши училища от цялата страна.
 5. Малката среда в кампуса насърчава взаимоотношенията. Ограниченията за записване допринасят за това USAO да има съотношение между студенти и преподаватели 13: 1, създавайки среда, в която студентите имат достъп до преподаватели и се познават.
 6. Любопитството се насърчава и възпитава. USAO насърчава среда, в която любопитството е в основата на академичния опит, а креативността е норма, а не изключение.
 7. Студентите остават и завършват. USAO привлича любопитни студенти, които процъфтяват в този вид среда и са склонни да завършат с по-високи темпове от повечето държавни университети с неговия размер.
 8. Завършилите успяват в следдипломно обучение и стават лидери в своята област. Студентите от USAO успяват в аспирантура и се издигат на лидерски позиции в избраната от тях област.
 9. Ние противодействаме на общоприетото схващане, че качеството не е достъпно. Година след година USAO е национално признат за своята достъпност, социална мобилност нагоре, както и строгостта на своя академичен подход.
 10. USAO изпълнява дублирана роля в държавната система за висше образование. Като единственият публичен университет за либерални изкуства в Оклахома, USAO служи на уникална цел с образователна мисия, която не се дублира в държавната система на висшето образование.

English Language Requirements

Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

Местоположения

 • Chickasha

  West Alabama Avenue,1727, 73018, Chickasha

  Въпроси