Keystone logo
University of Trento – Faculty of Law

University of Trento – Faculty of Law

University of Trento – Faculty of Law

Представление

Основана през 1984 г., Юридическия факултет на университета в Тренто е един от водещите университети в Италия. Постоянно класиран сред първите пет италиански юридически школи за изследване и преподаване, Юридическият факултет на Тренто намира своята добавена стойност в своя сравнителен подход към правните изследвания.

В университета в Тренто законът се преподава като сложна реалност, включваща вътрешно, международно, наднационално право и техните взаимни взаимодействия. В тази перспектива сравнителното право се използва като предпочитана методология за проучване на вътрешните правни системи и специфични правни феномени. По този начин, изборът да се изучава правото в Тренто предлага на учениците предизвикателно учебно преживяване, което привлича студентите в областта на правото както в сравнителни, така и в транснационални аспекти.

В този контекст и като се има предвид глобализацията на пазарите и нарастването на международните отношения, Юридическият факултет ще стартира през 2017/2018 г. новата тригодишна бакалавърска програма по правни науки, озаглавена "Бакалавърска степен по сравнителни, европейски и международни правни изследвания" (или CEILS), преподавано изцяло на английски език. Програмата CEILS има за цел да съчетае както централното международно измерение в етиката на факултета на Тренто, така и нарастващото търсене на европейски и транснационални професионалисти в областта на правното образование.

105882__ALE0718.jpg

Чрез събиране на местни и чуждестранни студенти и използване на най-съвременните методи на преподаване, извлечени от опита на нашия вътрешен и международен факултет, студентите от CEILS ще бъдат изложени на различни методологии, дисциплинарни традиции и юрисдикции, а курсовете на програмата ще обхваща широк кръг от области и ще засили сравнителното, международното и транснационалното измерение на закона.

Студентите в CEILS ще имат възможност да кандидатстват за стажове в национални и международни институции. Разнообразието на студентската общност ще засили ангажимента им за учене и ще засили техния контакт с други култури по време на тренировъчния си период. И накрая, след успешното завършване на програмата, завършилите CEILS ще могат или да завършат образованието си с италианска или международна магистърска степен, или да започнат незабавно кариера на международния пазар на юридически професии.

Местоположения

 • Trento

  Faculty of Law of the University of Trento via Verdi, 53, 38122, Trento

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси