University of Nebraska-Lincoln

University of Nebraska-Lincoln

University of Nebraska-Lincoln

Представление

Колежът за изящни и сценични изкуства Hixson Lied е създаден на 1 юли 1993 г., за да насочи вниманието към изкуствата в Университета на Небраска - Линкълн. През 2000 г. колежът беше официално преименуван на Хикссън-излъгания колеж за изящни и сценични изкуства, за да признае подарък от 18 милиона долара на фондацията на Университета в Небраска от Кристина М. Хикссън и Фондацията за измама за колежа.

Колежът включва Училището по изкуства, история на изкуството и дизайна, Музикалното училище на Глен Корф и Училището за театър и филм на Джони Карсън. Свързаните звена включват Центъра за медийни изкуства Mary Riepma Ross, Центърът за сценични изкуства Lied и Музеят на изкуствата Sheldon.

Нашите класове се преподават от изключителни преподаватели, а нашите студенти имат достъп до международно известни артисти, изпълнители, художествени експонати и филми. Някои от най-скорошните ни гост-артисти са включени виолончелист Йо-Йо Ма, носител на награди "Оскар", редактор Майк Хил, историк на изкуството Джонатан Финберг и холивудският режисьор Доналд Петри

Местоположения

Местоположения
  • Lincoln

    R Street,1400, 68588, Lincoln

    Въпроси