Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Представление

Warsaw Film School – 18 години в киното и иновациите

WarsawFS102

Warsaw Film School е основано през 2004 г. от полския режисьор, продуцент и сценарист Мацей Слезицки и един от най-популярните актьори в страната, Богуслав Линда - главният герой на последния филм на Анджей Вайда „След това“.

Академията е уникална филмова институция, една от трите в страната, която дава дипломи за бакалавърска степен, и единственото училище по изкуства под патронажа на Министерството на културата, което има БА Международни изследвания по английски език.

Базираното в столицата на Полша Warsaw Film School е в центъра на центъра за филмово образование, което включва също филмова профилирана гимназия, средно училище, професионален колеж, арт-кино Кино Електроник и продуцентска компания.

Преподаватели от Warsaw Film School като хелър Кшиштоф Зануси и номинираната за награда на Оскар Бартош Конопка са сред най-признатите полски и международни режисьори, специалисти в областта на филма и новите медии. През 2010 г. Warsaw Film School премести в чисто нов кампус, с капацитет от 2600 кв. М., Предлагащ пространство за снимане на филми и фотографии, тъмни помещения, следпроизводствени съоръжения и звуково студио от висок клас.

Нашата завършила Дорота Кобиела беше номинирана за "Оскар 2018" за "Loving Vincent". Това беше втората номинация за Оскар, на която нашите ученици могат да се гордеят. Първият е даден през 2015 г. на Томаш Śliwiński за документалния си кратък предмет "Нашето проклятие".

Warsaw Film School е в сърцето на Полша, страна, която произвежда около 60 игрални филма годишно и участва в 20 до 30 международни копродукционни проекта годишно. Намираме се в средата на динамично развиващия се аудиовизуален пазар, със силна филмова традиция и искрена привързаност към филма като начин на лично и политическо изразяване.

Warsaw Film School организира редица образователни, артистични и професионални събития, включително Script Fiesta - единственият напълно отворен фестивал в Европа, посветен на изкуството на писане за екрана. Всяка година стотици професионалисти се събират за седмица от майсторски класове, семинари, питч сесии и социални събития. Списъкът със специални гости включва Джо Естерхас, Пилар Алесандра, Линда Аронсън, Джейн Кампион и победителката в Сънданс 2016 от Израел - Елит Зексер.

Местоположения

  • Warsaw

    Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

    Въпроси