Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Представление

Warsaw Film School – 18 години в киното и иновациите

ВаршаваFS102

Warsaw Film School е основана през 2004 г. от полския филмов режисьор, продуцент и сценарист Maciej Slesicki и един от най-популярните актьори в страната, Boguslaw Linda - главният герой на последния филм на Andrzej Wajda "Afterimage".

Академията е уникална филмова институция, една от трите в страната, които издават бакалавърски дипломи и единственото училище по изкуства под патронажа на Министерството на културата, което има бакалавърска степен по международни изследвания на английски език.

Базиран в столицата на Полша, Warsaw Film School е в центъра на филмов образователен център, който включва също гимназия, средно училище, професионален колеж, артхаус кино Kino Elektronik и продуцентска компания.

Преподаватели на Warsaw Film School като Хелмер Кшищоф Зануси и номинирания за Оскар Бартош Конопка са сред най-известните полски и международни режисьори, специалисти в областта на филма и новите медии. През 2010 Warsaw Film School се премества в чисто нов кампус с капацитет от 2600 кв. м, предлагащ място за филмови и фотографски снимки, тъмни стаи, съоръжения за постпродукция и висококачествено озвучително студио.

Нашата възпитаничка Дорота Кобиела беше номинирана за Оскарите 2018 за „Да обичаш Винсент“. Това беше втората номинация за Оскар, с която възпитаниците на нашето училище могат да се гордеят. Първият беше даден през 2015 г. на Томаш Шливински за неговия документален късометражен филм „Нашето проклятие“.

Warsaw Film School е в сърцето на Полша, страна, която произвежда около 60 пълнометражни филма годишно и участва в 20 до 30 международни проекта за копродукция годишно. Ние сме базирани в средата на динамично развиващ се аудиовизуален пазар, със силна филмова традиция и искрена привързаност към филма като начин на лично и политическо изразяване.

Warsaw Film School организира набор от образователни, артистични и професионални събития, включително Script Fiesta – единственият напълно отворен фестивал в Европа, посветен на изкуството да се пише за екрана. Всяка година стотици професионалисти се събират за седмица на майсторски класове, семинари, пичинг сесии и социални събития. Списъкът със специални гости включва Джо Естерхас, Пилар Алесандра, Линда Арънсън, Джейн Кемпиън и победителката от Sundance 2016 от Израел - Elite Zexer.

Местоположения

Местоположения
  • Warsaw

    Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

    Въпроси