© UW
University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

Представление

Добре дошли във Варшавския университет (UW), най-големия университет в Полша, който е символ на високи академични постижения вече повече от 200 години. UW е място, където традицията се среща с модерността, а науката върви ръка за ръка с иновациите. Варшавският университет предлага над 100 специалности, които обхващат широк спектър от дисциплини - от хуманитарни до естествени науки. Освен това UW предлага 44 програми за обучение на английски език, което го прави идеално място за студенти от цял свят.

Университетът е известен на международната сцена, като заема челни позиции в престижни класации. Обучението в UW е не само придобиване на знания, но и развиване на страсти и откриване на нови възможности. Университетът провежда много инициативи за студентите, като например линия за помощ за студенти, докторанти и служители на UW.

Варшавският университет е не само място за обучение, но и място, където можете да се насладите на богат културен и социален живот. UW е място, където можете да срещнете вдъхновяващи хора, да установите ценни контакти и да създадете спомени за цял живот.

Каним ви да се присъедините към общността на UW и да изживеете незабравимо академично приключение в сърцето на Полша. UW е повече от университет, това е вашето бъдеще. Започнете пътуването си днес!

История на WNPiSM

Традициите на обучението по политически науки във Варшава са много по-дълги от историята на Факултета по политически науки и международни изследвания на Варшавския университет (бивш Факултет по журналистика и политически науки на Варшавския университет). Първият Факултет по политически науки е създаден през 1917 г.

През 1967 г. в рамките на тогавашния Философски факултет на Варшавския университет е създаден Институтът по политически науки, който се основава на персонала на съществуващото преди това нефакултетно звено - Колежа по политически науки на Варшавския университет. През 1968 г., в рамките на организационните промени в университета, политическите науки, заедно с философията, социологията и икономиката, са прехвърлени към Факултета по обществени науки на Варшавския университет.

Факултетът по политически науки и международни изследвания на Варшавския университет е продължение (от 1 септември 2016 г.) на Факултета по журналистика и политически науки на Варшавския университет, който започва да функционира през 1975 г. В това звено се преподаваха журналистика и политически науки. Седемдесетте години на миналия век са период на динамично развитие на факултета и разширяване на вътрешната му структура с Института по международни отношения през 1976 г. и Института по социална политика през 1977 г. През 2012 г. е създаден Институтът за европейски изследвания.

Новото име на Факултета по политически науки и международни изследвания на Варшавския университет е следствие от напускането на структурата на Института по журналистика.

Съгласно решение на Факултетния съвет, считано от 1 юли 2019 г., отделни институти на Факултета престават да съществуват, а именно: Институт за политически науки (съществуващ от 1967 г.), Институт за международни отношения (1976 г.), Институт за социална политика (1977 г.) и Институт за европейски изследвания ( 2012 г.). На тяхно място са създадени 15 научни и изследователски отдела.

Характеристики на кампуса

Историческият район на Варшавския университет, разположен в сърцето на града, привлича с красивата си архитектура. Скулптурните декорации на сградите, впечатляващите интериори и зеленината около сградите - правят кампуса в Krakowskie Przedmieście една от основните туристически атракции във Варшава. Портата, увенчана с орел, се превърна в символ на университета, както и в задължителна спирка за посетителите на Кралския път.

Реставрираните с много внимание исторически сгради не са единственото лице на университета. Университетската библиотека, разположена в близост до главния кампус, отвори врати през 1999 г. и отвори нова глава в историята на архитектурата на университета. Сградата променя характера на Powiśle и се превръща в едно от любимите места на жителите на Варшава. Университетските инвестиции, открити през следващите години, са - точно като BUW - не само функционални, но и архитектурно интересни. Те обогатяват пейзажа на Варшава и предоставят на потребителите удобно работно място и интересно аранжирани общи пространства, където могат да релаксират.

  Статистика на възпитаниците

  Местоположения

  • Śródmieście

   Auditorium Building (Collegium Politicum) Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warsaw, Poland, 00-927, Śródmieście

   Въпроси