Xi'an International University

Xi'an International University

Xi'an International University

Представление

За нас

Xi'an International University (XAIU) е частна институция за висше образование с акредитация на Министерството на образованието на Китай за четиригодишни бакалавърски програми. Основан през 1992 г. и разположен в сърцето на Сиан, най-историческият град в Китай, университетът седи на 1,26 милиона квадратни метра земя, притежава съвременни сгради в класната стая, просторни общежития, добре снабдени библиотеки и др. стандартизирани спортни игрища и има около 22 000 студенти и 2000 преподаватели и персонал.

Учените на университета включват седем колежи, предлагащи 67 основни области на обучение, които обхващат управление, икономика, хуманитарни науки, медицина, инженерство, селско стопанство и изкуства. Сравнително млада институция и резултат от маркетинга и реформите в Китай, XAIU през годините е прераснал в многодисциплинарен всеобщ университет и се е стабилизирал по мащаби. Сега университетът поставя своя основен акцент върху повишаване на качеството и успешна трансформация.

В ерата на информационните технологии XAIU инвестира много в оборудването на кампуса с модерна инфраструктура на информационно-технологичната система и наскоро, като единственото висше учебно заведение в северозападен Китай, е класифицирано да влезе в списъка на „100-училищен проект за големи данни“ като част от Инициативата за интеграция и иновации в индустрията и образованието, стартирана съвместно от Центъра за училищно планиране и развитие на Министерството на образованието на Китай и Dawning Information Industry Co., Ltd.

Съоръжения, факултет и академично развитие

Университетът поддържа високо ценностите на силната етика, професионализъм, признателност, всеотдайност, самоусъвършенстване и учене през целия живот. Той се стреми да осигури равен достъп до висше образование, особено за тези с по-малко предимства и да насърчава културата на разнообразието и креативността в кампуса. Университетът е оборудван с модерни съоръжения и красив кампус и по-важното е, че полага значителни усилия за повишаване на академичното качество и развитието на висок професионализъм. Професор CHEN Aimin, д-р. по икономика от Пенсилвания държавен университет, упълномощен и изтъкнат преподавател в Колежа по изкуства и науки в Университета в Индиана и бивш вицепрезидент на Университета в Съчуан, осигурява на университета напредничаво ръководство като президент от 2015 г. насам.

Професор GAO Fu, академик на Китайската академия на науките, е почетен декан на Института за приложни науки за живота; Професор КАНГ Ле, академикът на Китайската академия на науките, служи като почетен директор на Академичния комитет на XAIU; Професор WU Tianyi, академик на Китайската инженерна академия, е поканен за консултант на Института за приложни изследвания на науките за живота; Професор SHI Yong, консултант на Държавния съвет и директор на Центъра за виртуална икономика и данни на Китайската академия на науките, е почетен декан на Института за приложни изследвания на големи данни; Професор ПАН Маоюан, бивш вицепрезидент на университета Ксиамен, и професор SHI Qiuheng, директор на Института за образование на университета Ксиамен, служат като почетни декани на Института за изследвания в областта на образованието Qifang; Д-р ЛУ Динг, професор по икономика и бивш президент на Китайското общество на икономистите, служи като асоцииран директор на Института за изследвания на зоната за свободна търговия в Шанси; Професор ZHANG Xiaofeng, Ph.D. Надзорник на Института по биология в Ченду при Китайската академия на науките и бившият заместник-директор на Бюрото по здравеопазване в Тибет е декан на Колежа по медицина.

Академичните колежи са формирали свой собствен акцент и отличие в академичните области. Колежът за бизнес предлага поредица от бизнес специалности, като същевременно поставя силен акцент върху основните логистични и изследователски области на развитието на зоната за свободна търговия в Шанси. Колежът по медицина се отличава със силен фактор в сестринството и изгражда национално напреднало научно поле за приложни науки за живота. Колежът за хуманитарни науки е сравнително силен в областта на медийните технологии, докато обслужва университета с добри програми за либерални изкуства, като писане, художествен дизайн и изучаване на езици. Инженерният колеж изгражда специалности с функции на New Engineering в областите Интернет на нещата, електрониката и компютърните науки. Колежът по сценични изкуства практикува иновативни програми, които интегрират сценични изпълнения в реални условия и преподаване в клас.

Университетът предоставя и онлайн платформи за обучение и най-добрите MOOC от цял свят. Популяризирайки качествени изследвания, Университетът е създал изследователски институти, като Институт за изследване на образованието Qi Fang, Изследователски институт за свободна търговия в Шанси, Институт за иновации и предприемачество, Институт за приложни науки за живота и Институт за приложни големи данни. Нашите проекти и награди продължават да се увеличават всяка година. През 2016 г. университетът е на първо място сред частните университети по отношение на редица проекти от правителствени служби на провинциално, министерско и национално ниво.

Сред много академични конференции и форуми, Университетът също така стартира международен конгрес на Глобалния напредък на университетите и колежите и два пъти провежда годишната си конференция в университета. Той проведе и 32-ата годишна конференция на Асоциацията на университетите в Азия и Тихия океан (AUAP) през ноември 2017 г.Xtra, Inc. / Unsplash

We hired an amateur model for a photo shoot in our office. She did a great job and we were very happy with her photos.

Образователна реформа на реформата и отличителни програми

Като първият частен университет, разрешен да осъществява международни образователни програми в провинция Шанси, XAIU изгражда широка платформа, наблягаща на „образованието без граници“. В този процес XAIU създаде програми за съвместна работа в усилията си да култивира таланти с глобална визия и да допринесе за местното социално и икономическо развитие, както и продължаващата в страната инициатива „Колан и път“.

Чрез своите международни програми за обмен на студенти и преподаватели, XAIU си сътрудничи за академични изследвания и взаимна артикулация на кредити с много университети. Хиляди студенти са заминали да учат в чужбина, а XAIU е получил много международни студенти да учат в Китай.

XAIU също се гордее, че е сред първите, които създадоха колеж по предприемачество сред университетите в Китай, а колежът култивира студенти с предприемачески дух и способности, както и креативно и иновативно мислене.

В резултат на това завършилите XAIU имат по-висок процент на ставане на предприемачи. Като примери, LU Xin спечели националния шампионат в шоуто на смеха; SUN Guoxiu спечели титлата „Принц на сладки картофи“ и постигна мечтата си, като пече сладък картоф; предприемаческата звезда CHEN Rugang стана лидер в дистрибуторската индустрия; DIAO Long спечели титлата „магарешки крал“.

XAIU стана една от първите групи национални топ 50 университети и колежи за изключителен опит в образованието за творчество и предприемачество, присъдени от китайското Министерство на образованието.

Третата отличителна черта се крие в системата на колежната академия на XAIU и обучението на всички лица, при която Академия е създадена и разположена в определен комплекс за студентски общежития и служи като център за студентски следкласни образователни дейности, улеснени с пространства за конференции, психологически консултиране и групови проекти. Това е уникален модел на управление на студентските дела, включващ дейности в клас и извънкласни програми.

В академията Qi Fang студентите могат да се насладят на китайски песни, класически инструменти, традиционни картини и калиграфия, изящни танци и проницателни лекции.

Отличия и отговорности

През последните 25 години XAIU е завършил над 190 000 студенти и много от тях са постигнали висока степен на заетост, предприемачество и следдипломното си образование в страната и чужбина. Сред забележителните си постижения, университетът е класиран на първо място сред китайските частни университети и колежи от китайската мрежа на възпитаниците.

Университетът дори се е превърнал в случай на проучването на професор Уилям Кирби, директор на John King Fairbank Center в Харвардския университет, в своите изследвания за растежа на частните университети в Китай. Председателят HUANG Teng беше канен няколко пъти да изнася лекции в Harvard Business School относно казуса, а новините бяха съобщени от CCTV.

CHEN Baosheng, министър на образованието на Китай, обобщи следните три точки след посещението си в университета: 1) XAIU цели високо; 2) XAIU е класиран сред най-добрите частни колежи и университети в Китай; 3) XAIU съчетава прекрасно историческите и модерни, както и ориенталските и окцидентните характеристики на земята на провинция Шанси.

ХУАНГ Тенг, председател на Съвета на попечителите: „Въпреки трудностите, ние поддържаме принципа за най-доброто обслужване на интереса на обществото. Ще продължим да се усъвършенстваме в управлението на университета, развитието на факултетите и академичното качество. Ще се стремим да изградим частен университет от световна класа. "

Разположен в Сиан, провинция Шанси, произхода на древния Път на коприната, XAIU се ангажира да допринесе за инициативата „Един път един път“, както и за икономическото и социалното развитие на местната икономика.

В административен план Университетският съвет, ръководен от д-р HUANG Teng, основател на XAIU, взема решения и политики за стратегическото развитие на университета, а президентът е отговорен за провеждането на политиките на Съвета и за рутинната работа. Членовете на факултета участват в споделеното управление, като служат в различни комисии за университети, колежи и катедри.

Местоположения

  • Xi'an

    18 Yudou Lu, Yanta District, Xi'an International University, , Xi'an

    Въпроси