Бакалавър по наука и технологии в храните
IPB University
Ключова информация
Местоположение на кампуса
Dramaga, Индонезия
Езикознание
Английски език
Формат на обучение
На територията на колежа
Продължителност
8 семестри
Темпо на обучение
Редовно обучение
Такси за обучение
IDR 25 000 000 *
Крайна дата за записване
Запитване на информация
Най-ранна начална дата
Запитване на информация
* Такса BPIF - такса UKT; 30.000.000 IDR
Стипендии
Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение
Представление
Център за върхови постижения
Той има много силна мрежа с агенции, свързани с хранителния сектор както в страната, така и в чужбина. Взаимен опит на партньорство с хранително-вкусовата промишленост в разработването на продукти, консултантски услуги и анализ и дори безвъзмездна помощ за студентите да спечелят различните конкурси.
Наемане на работа
Отдел за производство, проучване и развитие на продукти и маркетинг на хранително-вкусовата промишленост и индустрията на хранителни съставки, индустрията за опаковане на храни, информационен център за обслужване на храни, дистрибутор на храни, образователна институция, индустрия на хранителни услуги, журналистика, консултант, овластяване на общността, държавна агенция, хранителен сектор предприемач.
Програма за хранителни технологии (FTP) към катедрата по наука и технологии в храните, Факултет по аграрно инженерство и технологии, Аграрен университет в Богор (IPB) е бакалавърска образователна програма, която се фокусира върху производството на завършилите, които имат компетенции в обработката на хранителни материали в сейфа, т.е. качествени и здравословни хранителни продукти в индустриален мащаб.
Откакто е открита през 1964 г., FTP-IPB отглежда възпитаници, които са способни да работят на различни позиции или области в националната и международната хранителна индустрия, държавни агенции или като успешни предприемачи в храните.
FTSP-IPB се счита за най-добрата и най-старата учебна програма в областта на обработката на хранителни продукти на селскостопанска основа, получавайки ниво „А“ от Националния орган за акредитация на висшето образование (BAN-PT). FTP-IPB е също така международно акредитиран от Американския институт по хранителни технолози (IFT) от 2010 г. и Международния съюз по наука и технологии в храните (IUFoST) от 2013 г. Северна Америка, която се признава от IFT със статут на „развита“ в управлението на образованието. С такова национално и международно признание FTP-IPB се превръща в много желана учебна програма от учениците от средните училища и следователно води до високо ниво на конкурентоспособност за прием. Освен това FTSP-IPB приема международни стандартни учебни програми с учебни резултати, които отговарят на образователния стандарт на IFT.
зрение
Да се превърне във водещо висше учебно заведение с международно качество и като тенденция в развитието на науката и технологиите за храните.
Мисия
- Извършване на висококачествено висше образование за получаване на компетентни и международни специалисти по качество в областта на науката и технологиите за храните.
- Провеждане на творчески проучвания, свързани с храните, базирани на тропически хранителни ресурси, които подпомагат образователния процес и развитието на науката и технологиите в областта на храните.
- Предоставяне на услуги в общността, които допринасят за конкурентоспособността и рентабилността на хранителната промишленост и за благополучието на обществеността.
kkolosov / Pixabay
Кампусът
IPB се намира в Драмага, Богор, Западна Ява, Индонезия. Той е заобиколен от градове, което прави лесен достъп до местоположението и излизане извън града. IPB Campus има добра среда и множество възможности за транспортна система, които могат да подкрепят идеалното обкръжение за академични и неакадемични дейности.
съоръжения
Учебно-изследователски лаборатории
Студентите имат достъп до учебни и изследователски лаборатории в Департамента по наука и технологии в храните и SEAFAST център, включително лаборатория по химия на храните, лаборатория за микробиология на храните, биохимия на храните и лаборатория за хранене на човека, хранителна лаборатория и инженерна лаборатория, и лаборатория за сетивна оценка.
На разположение са и пилотни предприятия, които да предоставят на студентите практическа работа в по-мащабна обработка на храните. Пилотните заводи са оборудвани с машини и оборудване за обработка, които редовно се използват за интегриран курс на лаборатория за преработка на храни, който е предназначен да имитира миниатюризиран, но цялостен модел на хранителната промишленост.
Изследователски съоръжения
Лабораториите осигуряват сложно оборудване за анализ, като GC, GCMS, HPLC, AAS, ДНК секвенсор, Електрофореза, Ултрафилтрация, Поляризационни микроскопи, Rancimat, Rheometer, PCR, Pulsed NMR и др.
Библиотеки и информационен център
Библиотеките и информационният център се поддържат главно от Централната библиотека на IPB. Библиотеките предоставят информация и разнообразна литература в областта на науката и технологиите в областта на храните, както и селскостопанската технология и други важни теми.
Международна програма по хранителни технологии
Цел на програмата
Международната бакалавърска програма по хранителни технологии (IUP-FT) е създадена специално за задоволяване на силната нужда от хранителни технолози със солидна международна перспектива.
компетенции
Компетентността на завършилите ще отговаря на минималните основни компетенции на IFT от бакалавърската програма по наука за храните и ще изпълни индонезийската квалификационна рамка. Студентите, завършващи тази програма, ще:
- Да има достатъчно познания за принципите на науката за храните (химия и анализ на храните, микробиология и безопасност на храните, инженерство и обработка на храните, биохимия на храните и храненето) при производството на безопасни храни и качество по хранителната верига.
- Имайте възможност да проектирате процес на добавяне на стойност към храните, като комбинирате различни единици операции за производство на безопасни и качествени храни.
- Имайте силна информираност относно международните проблеми на хранителната индустрия.
- Имате силни умения за успех (комуникационни умения, умения за критично мислене / решаване на проблеми, умения за учене през целия живот, умения за професионализъм, умения за взаимодействие, умения за придобиване на информация и организационни умения).
Прием на студенти
За бакалавърската международна програма процесът на приемане следва графика, обявен от Аграрния университет на Богор (IPB). Този тест може да се извърши или чрез резултатите от SBMPTN резултата или Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.
Процес на приемане и изисквания
- От кандидатите се изисква да са завършили гимназия или еквивалентно академично ниво. Необходимо е удостоверение или друго доказателство за завършване на гимназия или друго еквивалентно ниво.
- За кандидати, произхождащи от държави, които не говорят английски, се изисква сертификат за владеене на английски език (TOEFL / IELTS) и се прилага в заявлението.
- Кандидатите от Индонезия са длъжни да кандидатстват за записване в IUP-FT, като попълнят заявка за записване. Приложими са два метода за подбор:
- използване на SBMPTN резултат;
- Писмен изпит (Ujian Talenta Mandiri).
- Международните кандидати са длъжни да предприемат подбор за квалификация, определен от IPB, който да се проведе на удобно място в тяхната държава (най-вероятно в посолството или консулството на Индонезия). Изпитът измерва компетенциите на студентите по химия, математика, биология, физика и английски език. Кандидат с високи академични постижения може да бъде освободен от писмен изпит.
- За да бъдат приети в IUP-FT, бъдещите студенти, издържали изпита и други изисквания, трябва да се регистрират в съответствие с графика и изискванията, определени от IPB.
Академични дейности
Програма за студентски обмен / кредитна дейност
Студентът може да кандидатства в програмата за получаване на кредит за семестър в партньорски университет в АСЕАН, Япония или Европа. Чрез тази програма студентите преминават няколко науки за храните или избираеми курсове в партньорските университети.
Проект за последна година
Студентите ще проведат последния си изследователски проект в партньорски университет за семестър. Изследванията се ръководят от преподаватели както от IPB (домашен), така и от партньор (домакин) университет. Като опция за завършване на изследователски проект на последната година, студентът може също така да премине стажантска програма в международна компания за хранителни стоки в чужбина.
Краткосрочна международна мобилност
Студентите могат да участват в международна академична програма като летни курсове, обучения или конференции.
учебна програма
Две схеми от четиригодишна бакалавърска програма (144 единици кредити) са предназначени да предоставят алтернативи на студентите или да завършат цялата програма в IPB (програма 4 + 0), или да прекарат последната си (четвърта) година в партньорски университети в чужбина (3+ 1 или 3,5 0,5 програми). Студентите, завършили IUP-FT, получават бакалавърска степен по селскостопански технологии.
Извънкласни занимания за ученици
Студентска асоциация по хранителни технологии или Химитепа организира студентски извънкласни дейности. Няколко извънкласни дейности за ученици са, както следва:
Конкуренция за развитие на хранителни продукти (FPDC)
FPDC е предназначен да предизвика учениците да усвоят всички умения и знания за науката за храните и да ги прилагат в реална ситуация. Всеки участващ студентски екип разработва нова идея за храна и пренася концепцията чрез маркетинг и производство. Той предизвиква организационни, работа в екип, творчески и научни умения. HIMITEPA организира състезанието в сътрудничество с SEAFAST Център и хранителни съставки Азия (FIA).
Ксатрия Панган (Капанган)
Kapangan е място за студенти, които имат страст директно да прилагат знанията за науката за храните в общността в областта на безопасността на храните и развитието на хранителната обработка. Насочената общност е дребномащабен производител на храни, ученици в началните училища и доставчици на храни.
Сигнал за храна
Food Alert е платформа за информиране на общността относно науката и технологиите за храните на практика чрез социални медии, плакати или други медии.
Клуб за преработка на храни (FPC)
FPC е студентски клуб за улесняване на интереса на студентите за засилване на уменията им в обработката на храни и разработването на продукти.
Световния ден на храните (WFD)
WFD е ежегодно студентско събитие за отбелязване на световния ден на храната на 16 октомври.
За училището
Въпроси
Подобни курсове
Бакалавър по храни и хранене
- Evansville, Съединени Американски Щати
Бакалавър по наука и технологии в областта на храните
- Las Cruces, Съединени Американски Щати
Бакалавър по хранителни науки и технологии
- Kaunas, Литва